Magic Fehér Patrik 2023. 09. 29.

Kiderült, erre az álomhelyre utazna a legtöbb magyar

Az internetes kereséseink számos információt elárulnak rólunk. Egy utazási cég ebben mélyült el egy kicsit, és kiderítette, hogy az egyes országok lakói hova utaznának el legszívesebben.

Sokunknak van a bakancslistáján olyan helyszín vagy ország, ahová életében egyszer ellátogatna. A szerencsésebbeknek ez egész hamar össze is jön, de a korlátok nélküli álmodozásban született vágyak nem mindig teljesülnek be.

Jó páran vannak azok, akik rá is keresnek az adott úti célra – ezt használta ki a Kuoni nevű utazási iroda, amely pusztán a Google keresési adataira támaszkodva rajzolt új világtérképet. Az országok neve mellett azonban azt is feltüntették, hogy annak lakói legszívesebben hova utaznának el vagy épp milyen élmény áll álmaik első helyén.

A kedvenc úti cél egyértelműen a Maldív-szigetek: 122 ország első számú kedvencének bizonyult az Indiai-óceán szigetcsoportja. Mi, magyarok azonban nem tartozunk a 122 ország közé:

az oldal adatai alapján mi Bora Borára utaznánk a legszívesebben.

Kiderült, erre az álomhelyre utazna a legtöbb magyar

Az Otemanu-hegy Bora Borán

Ezzel nem vagyunk egyedül, a Csendes-óceán közepén, az Egyenlítőtől délre lévő sziget 19 ország kedvence, így a második helyre került a favoritrangsorban – többek között egyébként a Maldív-szigetek lakói is azt mondták, hogy Bora Borát néznék meg a legszívesebben.

Kiderült, erre az álomhelyre utazna a legtöbb magyar

Szálláshelyek Bora Borán

Az összesítés harmadik helyén nem egy konkrét ország, hanem gyakorlatilag csak néhány négyzetméter szerepel: 16 ország lakói, többek között a szlovákok a Mona Lisát néznék meg legszívesebben a párizsi Louvre múzeumban. A negyedik helyen az olaszországi Cinque Terre szerepel (11 ország kedvence), míg az ötödik a dubaji Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb épülete (9 ország kedvence).

Forrás: Kuoni
Kép(ek) forrása: Getty Images