Magic Fehér Patrik 2023. 10. 05.

Képeslapra illő a focipálya, ahol nyáron nem megy le a nap

Festői környezetben található, viszont emiatt lelátó már nincs Henningsvær futballpályája mellett.

2021 nyarának végén volt szerencsém a norvégiai Lofoten-szigetcsoporton eltölteni némi időt. Gyönyörű a terület, viszont sík rész nem sok van, ahol pedig kicsit laposabb a táj, ott előbb vagy utóbb felüti a fejét a víz valamilyen formában.

A mindössze 500 lakosú Henningsvær halászfaluja mellett mégis megteremtették a profi futballra alkalmas körülményeket. Ehhez a sziklás részt lesimították és szintbe hozták, majd kapott a terület egy műfüves takarót, így meg is született a Henningsvær IL otthona.

15 fotó megtekintése

Képeslapra illő a focipálya, ahol nyáron nem megy le a nap Képeslapra illő a focipálya, ahol nyáron nem megy le a nap

Hiába a mesebeli helyszín, a klub nem üzemel minden évben, ugyanis a lakosok egész egyszerűen nem mindig tudnak kiállítani egy csapatra való embert. A fiatalok között azonban mindig akadtak sportolni vágyók, és főleg azok után, hogy a világban is híre ment a pályának, sokszor van a környéken valaki, akivel lehet rúgni a bőrt. Ebben május 26. és július 17. között még a naplemente sem akadályozza meg az embert, a szigetcsoport ugyanis annyira északon van, hogy közel két hónapig nemigen kell villanyt kapcsolni – igaz, ennek télen megvan a böjtje.

Képeslapra illő a focipálya, ahol nyáron nem megy le a nap Képeslapra illő a focipálya, ahol nyáron nem megy le a nap

A játékosoknak az ellenfélen kívül csupán arra kell itt koncentrálniuk, hogy ne a látványra, a sós levegő illatára vagy a hagyományos fakereteken szárított tőkehalakra figyeljenek.

Forrás: FIFA
Kép(ek) forrása: Getty Images