Magic Fehér Patrik 2023. 12. 11.

Állás a Mikulásnál, mesés céges lakás jár hozzá

Fizetés ugyan nem jár, de a meló csak egy napig tart, ráadásul a szállás is csodálatos.

A Mikulás egész évben Mikulás, de leginkább decemberben van rengeteg dolga. Készülhet, pihenhet a piros ruhás, szakállas fickó 11 hónapon keresztül, de az az egy hónap akkor is megterhelő tud lenni. Gondoljunk csak bele abba, hogy a finnországi Joulupukki hivatalos postafiókjába napi 30 ezer levél érkezik!

Ennyi üzenet feldolgozásához elkél jó néhány manó. Ilyen levélolvasó és -feldolgozó manó most bárki lehet, köszönhetően az Airbnb-nek és a finneknek, akik közösen összeraktak egy páratlan programot a karácsony előtti időszakra. Egy szerencsés ugyanis elutazhat, sőt, akár a családját is magával viheti (legfeljebb 2 felnőtt + 2, legalább ötéves gyerek) az igazi Mikulás otthonába, Rovaniemibe, ahol megszállhat(nak) a Santa Claus’ Cabinban, egy ünnepi hangulatú kis szálláson december 18. és 21. közt, azaz három éjszakán át.

7 fotó megtekintése

Állás a Mikulásnál, mesés céges lakás jár hozzá Állás a Mikulásnál, mesés céges lakás jár hozzá

A hagyományos lappföldi díszekkel dekorált faház már önmagában is megérné az utat. Belépve a cipőt le kell vetni, de a kandallónál gesztenyét pirítani ér. Az élményt az teszi teljessé, hogy az egyik napon manókká avanzsálnak az utazók: ők is kiveszik a részüket a Mikulás postájának ünnepi forgatagából, elsősorban postaládák ürítésével, valamint a már megírt válaszlevelek felbélyegzésével. Mindezt manószettben: a Mikulás falujában gyakorlatilag ez a kötelező egyenruha mindenkinek, kivéve természetesen a főnököt.

Napi 30 ezer levél érkezik a Mikulás címére az ünnepek előtt

Napi 30 ezer levél érkezik a Mikulás címére az ünnepek előtt

A program nem csak munkából áll: tradicionális finn fogásokkal készülnek a házigazdák, de hószánozás, a sarki fény megtekintése, valamint hagyományos finn szaunázás is szerepel a programok között. Még az ilyenkor elfoglalt Mikulással is össze lehet futni, aki akár egy szelfire is kapható, de csak ha szépen kérik.

Mindezt ingyen megkaphatja valaki, aki magyar idő szerint december 11. 11 órától jelentkezik a lehetőségre. Nem az első nyer, sorsolás útján választják ki a szerencsést, akinek annyit azért meg kell oldania, hogy időben a londoni Heathrow reptérre érkezzen, ugyanis a rajt és a cél is a brit főváros légikikötője lesz.

Forrás: Airbnb