Magic Fehér Patrik 2023. 12. 22.

170 milliós ajándékcsomagot kapnak a Golden Globe-díjasok

Az egyik legfontosabb filmes és televíziós díjra nem feltétlenül csak a szakmai elismerés miatt érdemes ráhajtani, hanem az Aranyglóbusz mellé járó különleges ajándékcsomag miatt is.

A filmes Oscar- és a televíziós Emmy-díjak után a második legrangosabb filmes elismerésnek számít a Golden Globe-díj, melyet a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete oszt ki 1944 óta. A közelmúltban ugyan felreppentek hírek, hogy nem volt mindig tisztán teljesítményalapú a díjazás, de egyfelől ez minden hasonló díjátadónál benne van a pakliban, másrészt a problémás elemektől mostanra megtisztították az ítészgárdát.

A Golden Globe-díj (Kép: Michael Buckner/Penske Media via Getty Images)

A Golden Globe-díj (Kép: Michael Buckner/Penske Media via Getty Images)

Ez a rész valójában most kevésbé lényeges, a díjátadó díjátadó marad, ráadásul igencsak fontos. A szponzorok nem hátráltak meg: ahogy az a nagy díjátadóknál megszokott, ezúttal is jöttek felajánlásaikkal, melyekből azok részesülnek, akik Golden Globe-ot nyernek.

A soron következő, 2024. január 7-i gálára már össze is álltak a csomagok, a szelektálást a Robb Report végezte. Összesen 83 pakkot osztanak ki, a legértékesebb kollekció, melyből egy készül, 500 ezer dollárt (173 millió forintot) ér. Ez az összérték elképesztően magasnak számít, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a 2023-as Oscar-díjátadók történetének csomagjainak csúcsértéke ennek felét sem érte el.

Az ajándékokat alapvetően három kategóriába lehet sorolni: egy utazós-élménygyűjtősbe, egy étel-italosba, illetve egy szépségápolósba. Az utazásokat nagyon nem kell magyarázni: 2-4 éjszakás utazások a világ különböző luxusszállodáiba vagy éppen jachtjaira, Franciaországtól kezdve Indonézián és Írországon át Új-Zélandig. Osztogatnak emellett még szörfleckéket, golfozási és sportautózási lehetőséget, valamint klubtagságot előkelő hollywoodi klubba, valamint magángéppel lerepülhető krediteket.

Teljes luxusélmény a mexikói Four Seasons Resort Punta Mita and Naviva hotelben (Kép: Four Seasons)

Teljes luxusélmény a mexikói Four Seasons Resort Punta Mita and Naviva hotelben (Kép: Four Seasons)

Kép: Four Seasons

Kép: Four Seasons

Az étel-ital kategóriában tequilát, gint, kaviárt és pizzakészítő tanfolyamot találunk, valamint a teljes csomag legnagyobb értékű ajándékát. Ez a világ legdrágább bora, a Liber Pater, melyből rögtön hat palackkal is kap a királykategóriás pakk gazdája. Az italok önmagukban 193 500 dollárt (67 millió forintot) érnek.

A szépségápolási-megjelenési blokk különféle krémeket, balzsamokat tartalmaz, de ide kerültek a ruha-, cipő- és ékszerajándékok is. Boldog lehet majd az a győztes, aki a 69 ezer dolláros (24 millió forintos), kolumbiai smaragdból készült fülbevalókkal találkozik csomagjában.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Michael Buckner/Penske Media via Getty Images