Magic Erdős Norbert 2024. 01. 08.

Elvis Presley koncertet ad 2024-ben

Teljes életnagyságban láthatja a közönség Elvist a világ számos pontján a 2024-re tervezett turnén. "Sajnos" csak hologram segítségével, a Király nem támadt fel.

Hipermodern hologram-show “támasztja fel” Elvis Presley-t, amely több ezer fotó és videófelvétel alapján alkotja meg az 1977-ben elhunyt legendás énekest, számolt be róla a Guardian.

Az Elvis Evolution nevű esemény magával ragadó koncertélmény – legalábbis a szervezők ezt ígérik -, amely mesterséges intelligenciával és holografikus vetítéssel idézi meg az énekest. Az első előadás novemberben lesz Londonban, de Las Vegas, Tokió és Berlin is szerepel a turné állomási között.

Elvis gyorstalpaló

Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án született Mississippiben (USA). Többszörös Grammy-díjas énekes, zenész és színész. Kulturális ikon, a rock ‘n’ roll királya, akit gyakran csak a Királynak neveznek. A világ egyik leghíresebb énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert. Emellett 1971-ben a Grammy Életműdíjat is neki ítélték. Karrierje 1954-ben kezdődött, amikor a Sun Recordsszal dolgozott. Ő volt a rockabilly egyik legelső énekese, mely a gyors tempójú country, és a rhythm and blues keveréke.

 

Később a RCA Records adta ki dalait, első kislemeze, a Heartbreak Hotel 1956-ban jelent meg, hatalmas sikert aratva. Ezt további slágerek, sőt filmes szerepek követték. 1958-ban katonai szolgálatot teljesített és emiatt átmenetileg felhagyott a zenei karrierrel.

 

A show az Authentic Brands Group – Elvis Presley hagyatékának jogtulajdonosai – és a Layered Reality nevű szórakoztatóipari vállalat megállapodása nyomán valósul meg.

A Layered Reality vezérigazgatója, Andrew McGuinness arról nyilatkozott, hogy a rajongóknak a modern technológia révén fenomenális élményben lesz részük, az előadásnak lesznek interaktív részei és Elvis szinte megelevenedik a színpadon. 

Nem ez az első ilyen esemény a világon: korábban az ABBA tagjait reprodukálták olyan módon, ahogy 1979-ben koncerteztek. A 90 perces produkció és az erre a célra épített aréna 140 millió fontba és hét év munkába került. Az ABBA-showra az első évben több mint egymillió jegyet adtak el, és tervben van egy világ körüli turné is.

 

Forrás: Guardian, Wikipédia
Kép(ek) forrása: Getty Images