Magic FIRSTCLASS 2024. 02. 19.

Rászorulóknak segít az autós, a bringás és a séf

Fontos kezdeményezéshez állt össze a Mautner Zsófi, a Budapest Bike Maffia és a KIA autómárka. Rászorulóknak segítenek.

Mautner Zsófia hosszú ideje a koreai gasztronómia rajongója. A séf legújabb kiadványa is az ázsiai ország ételeivel foglalkozik. A KIA autómárkával együttműködésben készült elektronikus, letölthető bookazinban nemcsak az alapfogalmakat, a legnépszerűbb recepteket ismerhetjük meg, de a szerző kedvenc budapesti koreai éttermeit, boltjait is.  Természetesen elsajátíthatóak a kimchikészítés fortélyai is, lépésről lépésre.

A projektbemutatón a séf elmondta, hogy a koreaiak számára az étkezés maga az egészség. Minden ételnél fontos, hogy az hogyan táplálja a testi vagy a mentális egészséget. Minden alapanyagnak megvan a szerepe, hogy az melyik szervnek jó.

Magyarország mellett még Dél-Korea az, amelyik ennyire levesrajongó. Az országot korábban sújtó élelmiszerhiány miatt a koreai konyhában mindent felhasználnak, Minden, ami a természetben lehullott, igyekeznek hasznosítalni, tartósítani.

Ételosztással kezdődött a Budapest Bike Maffia története

Ételosztással kezdődött a Budapest Bike Maffia története

Önmagában is vonzó lehet az e-bookazin, de ennél többet is nyújt, hiszen a letöltéseiből érkező bevétel teljes egészében a Budapest Bike Maffia javát szolgálja. A Budapest Bike Maffia az egyik legaktívabb civil szervezet, innovatív módon végez közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.

2011-ben ételadományok elkészítésével és gyűjtésével kezdték a munkát, az adományok kiosztásakor bringával keresték fel az utcán és a szociális ellátásban élő hajléktalan embereket. Céljuk az ő életük segítése volt.

Mostanra viszont többféle projektjük van, az iskolai programok az érzékenyítést, a közösségépítést, az önkéntesség népszerűsítését célozzák, ételmentő projektjük a pazarlásra, a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet, kiskertprogramjuk a hajlék nélkül élők önellátását, aktivizálását segíti, fotópályázatuk a művészet eszközeivel az alkotás örömét és a sikerélményt adja a résztvevőknek, míg Sweet Home projektjük rászoruló családok életét segíti.  

A KIA Hungary 1 millió forinttal támogatja a projektet

A KIA Hungary 1 millió forinttal támogatja a projektet. B-J. Mautner Zsófia, Havasi Zoltán a Budapest Bike Maffia alapítója, Rusotzky Viktória a KIA PR Managere

Támogasd te is a rászorulókat a Koreai konyha Budapesten című bookazin Budapest Bike Maffia webshopjából való letöltésével. Kattints ide!