Magic Fehér Patrik 2024. 02. 20.

Hűtővel a hátán mássza meg Afrika legmagasabb hegyét

Furcsa túrára indul egy brit exkatona: egy hűtővel a hátán szeretne feljutni a Kilimandzsáró csúcsára. Fontos problémára szeretné felhívni a figyelmet.

Michael Copelandről kijelenthető, hogy nem szereti a hétköznapi teljesítménytúrákat. A 39 éves brit exkatona korábban 24 óra leforgása alatt meghódította Anglia, Skócia és Wales legmagasabb hegyeit, mindezt egy hűtővel a hátán.

A hűtő új projektjében is fontos szerepet kapott:

ezúttal Tanzániába tart, hogy meghódítsa a Kilimandzsárót.

30 kilós, finoman szólva is speciális csomagjára külön engedélyt kellett kérnie, ugyanis az meghaladja a helyi szabályozásban rögzített 15 kilós felső határt. Ismerve azonban a háton cipelt hűtő apropóját, valószínűleg senki sem gördített akadályt a férfi útjába.

A fridzsiderrel ugyanis a mentális problémákra, betegségekre szeretné felhívni a figyelmet Copeland. “A hűtőszekrény számomra alapvetően a rossz mentális állapot vizuális ábrázolása. Így láthatják mások is, hogyan is érzik magukat az emberek, milyen ez a teher, a mentális problémák súlya nehezedik rájuk. A hűtőcipeléssel az embereket szeretnénk mentális egészségükről való párbeszédre, megnyílásra ösztönözni” – fogalmazott Copeland.

A Kilimandzsáró mint úti cél kapcsán a férfi azt mondta, ez az, amit még be tud vállalni egy hűtővel a hátán. Komoly vállalás ez, hiszen Afrika legmagasabb pontja 5895 méterrel fekszik a tengerszint felett. A tervek szerint március 15-én indul útnak, fél hónapos túrája során pedig szeretne 20 ezer fontot (9,1 millió forintot) gyűjteni egy mentális egészséggel foglalkozó szervezet javára.

Forrás: BBC
Kép(ek) forrása: Getty Images