Magic Fehér Patrik 2024. 02. 21.

Így ünnepli Snoop Dogg, hogy már 30 éve van a pályán

Három évtizede bólogathatunk Snoop Dogg ütemeire, ennek örömére a rapper mentorával és kollégájával, Dr. Drével közösen ünneplésre hívja a világot.

Hivatalosan 1993. novemberében jelent meg Snoop Dogg bemutatkozó nagylemeze, a Doggystyle, de a naptár már fordult egyet, mire befutott előadóvá vált a rapvilág ma már megkerülhetetlen alakja. Épp ezért 2024-re időzítette Snoop a 30. évfordulós ünneplést, melyben kollégája, első lemezének producere, Dr. Dre is részt vállal.

A korong egyik legnépszerűbb dala a Gin & Juice lett, mely a Billboard tematikus slágerlistáit vezette, de a mindent tömörítő Hot 100 listáján is felkúszott a nyolcadik helyig.

A zeneszám címe egy koktélnak is beillik, és épp ezt vették alapul, amikor az ünneplés szóba került. Meg is alkották az ugyanilyen nevű, 5,9% alkoholtartalmú dobozos italukat, mely természetesen ginalapú és négy ízben (citrus, dinnye, maracuja és sárgabarack) készül. A hivatalos közlemény szerint egy prémiumitalról van szó, mely kora tavasszal kerül a boltok polcaira az Egyesült Államokban.

Kép: PRNewsfoto/Gin & Juice By Dre and Snoop

Kép: PRNewsfoto/Gin & Juice By Dre and Snoop

Snoop Dogg legnépszerűbb albuma egyébként máig a Doggystyle, melyből csak az Egyesült Államokban közel hétmillió példány kelt el. Ezzel négy platinalemezt zsebelt be a rapper, akinek vagyonát napjainkban 160 millió dollárra (57,4 milliárd forintra) becsülik.

Forrás: Gin & Juice By Dre and Snoop
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Phillip Faraone/Getty Images for Flipper's Roller Boogie Palace