Magic Fehér Patrik 2024. 04. 24.

Felfigyelt a világ erre a csodás magyar falura

Európa egyik legjobb "rejtett kincsének" választották a bokodi lebegő falut, a közeljövőben komoly figyelmet kaphat a látványos terület.

A világ tele van gyönyörű helyekkel. Előszeretettel is látogatjuk az eleve ismerteket, de az új felfedezések mindig rendkívül örömteliek. Az egyik leglátogatottabb, dedikáltan az európai úti célok promótálásával foglalkozó oldal arra vállalkozott, hogy összegyűjti az ilyen “rejtett kincseket”, melyek eddig elkerülték a világ figyelmét, pedig szépségükben simán felveszik a versenyt a népszerű, látogatott úti célokkal.

A 2024-es rangsor 18 települést emel ki, az élen például egy színes falú házakkal tarkított, a nagyközönség számára ismeretlen spanyol faluval, illetve a dobogón a horvátországi Primoštennel, mely az Adriára utazó magyarok körében is népszerű lehet, főleg, ha Trogir és Split környékét célozzák be.

A lista negyedik helyére felkerült Bokod is,

egészen pontosan annak lebegő faluja. Egyértelmű, hogy az Oroszlánytól hat kilométerre fekvő hely mesébe illően néz ki, a közelben 2015-ig működő egykori erőmű hűtőtavára épült horgász- és nyaralóházak ritka látványosak. Mint a lista összeállítói írják: ha csendet keresel, jöjj el, és fedezd fel ezt az időtlen helyet!

8 fotó megtekintése

Más kérdés, hogy ennek a helyiek mennyire örülnek. Az elmúlt években többféle módon próbálták fékezni az elsősorban hazai turistákból álló áradatot: több stégre kaput szereltek, a járművek bejutását pedig sorompóval próbálták akadályozni.

Nemrég hazánk egyik másik települése is kitüntetett elismerésben részesült:

Forrás: European Best Destinations
Kép(ek) forrása: Getty Images