Magic Fehér Patrik 2024. 04. 30.

Leküzdötték a gravitációt, a plafonon bringáztak

Kerékpártörténelmet írt egy görög BMX-es azzal, hogy az eddigi legnagyobb átmérőjű henger belsejében megtett egy kört. Rengeteget ment a plafonon a sportoló.

George Ntavoutian gördeszkásként kezdte, később azonban profi kerékpáros apja nyomdokaiba lépve BMX-re váltott. A görög extrém sportoló több versenyt is nyert már trükkjeivel, nagyobb névnek számít a BMX-esek közt, most azonban az egész világ megismerheti,

sikerült ugyanis belülről körbetekernie egy 7,5 méter átmérőjű hengert.

Leküzdötték a gravitációt, a plafonon bringáztak

A hengerkerülés már többeknek sikerült, viszont minél nagyobb átmérőjű csőről van szó, annál nehezebb a művelet – ekkorával pedig még senkinek sem sikerült megbirkóznia. Ntavoutian a görögországi Trikala városában, egy használaton kívüli csatornát nézett ki történelmi tettéhez.

Leküzdötték a gravitációt, a plafonon bringáztak

A 25 éves sportoló több napon keresztül próbálkozott, és nem indult jól a kísérletsorozat. Az elképzelés szerint a csőbe kívülről, nagy tempóval érkezik, egy ugrató segítségével pedig felrakja magát a falra. Innen újabb lendületet nyerve, már irányba állva megteszi a kört, és kész. Mindez persze csak leírva egyszerű, azonban az első próbálkozásnál a túl kicsi ugrató miatt úgy megütötte a derekát, hogy közel sem volt biztos a folytatás.

Leküzdötték a gravitációt, a plafonon bringáztak

Másnapra építettek neki egy nagyobb ugratót, melyről elrepülve már összejött a történelmi tett. “Belül tudtam, hogy megcsinálom. Annyira biztos voltam benne, hogy semmitől sem féltem” – fogalmazott a 25 éves férfi.

Forrás: Red Bull Content Pool
Kép(ek) forrása: Alex Grymanis / Red Bull Content Pool