Magic Baka Gábor 2024. 05. 05.

Drónpilótákat képeznek a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem a legmagasabb szintű drónirányítói képesítést nyújtja a régióban.

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és az egyetem tulajdonában lévő Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

A Széchenyi István Egyetem jelentős szereplője a hazai drónkutatásnak. E tevékenységében szoros partnerséget ápol az ABZ Drone Kft.-vel, mellyel közösen fejleszti már eddig is több díjat bezsebelt mezőgazdasági permeteződrónját. Az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége mellett a képzésben már jelenleg is markánsan jelenik meg a dróntechnológia.

„A hallgatók számára a térségben egyedülálló képzést nyújtunk az ABZ piaci, gyakorlati tapasztalataira, az egyetemen rendelkezésre álló tudásra, valamint a CloudIA szakértelmére építve. „Az egyetemen megvalósuló kutatások és a dróntechnológia terén elért közös eredmények nemcsak hazánkban, de európai és világszinten is kuriózumnak számítanak” – mondta el Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője.

Aláhúzta, a képzés a nemzetközi piacon is keresett ismereteket nyújt. A drónirányítói képzés május 27-én indul, amelynek részleteiről, illetve a jelentkezésről ezen a weboldalon lehet tájékozódni. A közeljövőben további drónirányítási mikrotanúsítványokat adó képzések is indulhatnak a Széchenyi István Egyetemen.

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Kép(ek) forrása: Getty Images