Magic Fehér Patrik 2024. 05. 13.

Itt az idei nyár hivatalos futballhimnusza

Aki minimális mértékben is szeretné követni a nyári foci-Eb eseményeit, az nem kerülheti el a találkozást ezzel a dallal.

Ha nagy focis esemény, akkor rögtön gondolhatjuk, hogy előbb vagy utóbb jön a hozzá tartozó hivatalos dal is. Nem annyira egyértelmű azonban ez: a labdarúgó-Európa-bajnokságoknak az UEFA szerint csak 1992 óta vannak hivatalos dalai, míg a vb-k esetében a 2022-es katari torna úgy törte meg a sormintát, hogy nem is egy dal, hanem egy (felejthető) album jelent meg hónapokkal az összecsapások előtt.

Az Európa-bajnokság követi az immár 32 éves hagyományt, és már az is megvan, mivel. Az elmúlt évek gyakorlatát ismétlik meg, fogva egy DJ-t (jelen esetben DJ-triót), aki más híresebb előadókkal együtt közösen rukkol elő valamivel. 2016-ban David Guetta tette ezt meg Zara Larssonnal:

2020-ban Martin Garrix Bonóval és a The Edge-dzsel fogott össze:

2024-re pedig az olasz elektronikus zenei trió, a MEDUZA, a jól ismert OneRepublic és egy német énekesnő, Leony hozta el a Fire című számot.

A háromperces dalban megjelenik mindhárom előadó stílusa, a popvonaltól a house-os jegyeken át az erősebb férfihangig. Erre a háttérhangzásra kell tehát készülni, ha követjük például a magyar válogatott németországi kalandjait.

Neked hogy tetszik az Eb hivatalos dala? Írd meg nekünk!

Kép(ek) forrása: Alex Morton - UEFA/UEFA via Getty Images