Magic Fehér Patrik 2024. 05. 13.

Működő rádiót is lehet készíteni építőkockából

Nem csupán órákig tartó játékélményt vagy kiállítható tárgyat ad a Lego új szettje az embereknek, valódi funkcióval is rendelkezik.

Sok otthonban még ma is ott van a konyhában a rádió, mely háttérzenét szolgáltat vagy szolgáltatott a főzésnek, a munkának. Kellemes emlékek fűzhetik az embereket ezekhez a szerkezetekhez, főleg, miniél régebbi darab a készülék.

Vélhetően erre a vonalra ment rá a Lego is, amikor kitalálta, hogy készít egy rádiót. Az Icons családba tartozó retró rádiót az 1950-es és 1960-as évek forma- és színvilága ihlette, az eredmény pedig egy kompakt, 32 * 23 * 7 centis eszköz lett.

6 fotó megtekintése

A 906 darabos szett összerakása után stílusos kiegészítője egy otthonnak, ráadásul funkciókkal is rendelkezik. Bekapcsolótekerője valódi, mely a frekvenciaállító gombbal együtt egy olyan rendszerhez csatlakozik, melyre előzetesen hangokat rögzítettek. Így tényleg szól a rádió, igaz, a kínálat nem túl bő.

Működő rádiót is lehet készíteni építőkockából

Rögtön kinyílik azonban a zenei világ, ha a felhasználó kinyitja a rádió hátulját. Itt egy erre szánt helyre egy telefon is elrejthető, így csak be kell rajta indítani a zenét, és a rádió tényleg rádiófunkciót kap.

Működő rádiót is lehet készíteni építőkockából

Mindennek kipróbálására június elejétől lesz lehetőség, a szett 43 ezer forintba kerül itthon.

Forrás: LEGO