Magic Fehér Patrik 2024. 06. 24.

Bármilyen Eb-meccset szívesen néznénk ezen a kivetítőn

Még a legunalmasabb 0-0-s döntetleneket is feldobja az a németországi meccsnéző helyszín, ahol a kivetítő a tengeren kapott helyett.

Többszörös túljelentkezés volt magyar részről azokért a futballmeccsjegyekért, melyek a válogatott Eb-mérkőzéseire szóltak. Legtöbbünknek – akik nem jutottak ki Kölnbe vagy Stuttgartba – maradt a tévé, vagy a közösségi meccsnéző helyek, melyek Európa-szerte megtelnek a 90 percekre.

Ezek közül az egyik leghangulatosabb annyira jól néz ki, hogy el sem bontják immár egy évtizede. A hely a németországi Heringsdorfban található, a Balti-tenger partján, a lengyel határhoz közel fekvő városban. Még 2012-ben, a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re építették a vízben álló platformot, melyre időszakos jelleggel egy 32 négyzetméteres LED-falat húznak fel. Az építés évében annyira népszerű lett a hely, hogy a meccseket közvetítő német ZDF tévécsatorna oda is vitte a stúdióját, és olyan legendás játékosok elemezték a meccseket a tengerparton, mint pl. Oliver Kahn.

Kép: Stefan Sauer/picture alliance via Getty Images

Kép: Stefan Sauer/picture alliance via Getty Images

A helyen, amikor nem Eb- vagy vb-év van, nyári szabadtéri mozis esteket is szoktak tartani, idén pedig visszatért a futball a képernyőre. A vízparton a német beszámolók szerint 2500-an nézték a nyitómeccset – egy részük talán nem is a sportérték, hanem a hangulat és a látvány miatt érkezett.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images