Magic Kovács Miklós 2024. 07. 19.

A maharadzsák korába visz a világ legjobb hotelje

Több mint 186 ezer olvasó vélemény alapján állt össze a világ legmenőbb hoteljeit rangsoroló lista. Egy indiai szálloda jelenti a csúcsot.

Akár egy eldugott vidéki butikhotelre, akár egy üvegpalotára vágytok a város szívében, ezek a helyek garantáltan lenyűgöznek, és már magukban élményt jelentenek.

A Travel + Leisure magazin olvasói több kategóriában értékelték a helyeket: a szobákat, azok felszereltségét, a kiszolgálást, elhelyezkedést, étkezést, és ár-érték arányt is számba vették. Ezek alapján kellett egy ötfokozatú skálán pontokat osztani, az eredményeket pedig most közölte a vezető utazási magazin.

A cseppet sem visszafogot bejárat (fotó: The Oberoi)

A cseppet sem visszafogott bejárat (fotó: The Oberoi)

A lista élén az Oberoi Rajvilas hotel áll Dzsaipurban, majdnem tökéletes eredménnyel, hiszen 99,79 pontot zsebelt be a százból. Keleti luxustól roskadozó, kényelmes szobák, tökéletesen gondozott kertek, mindez India egyik legizgalmasabb városa mellett. Az egyik vendég szerint “valódi varázslat – gyönyörű hely és békés oázis ez a hotel”.

Nem csoda, hogy mindenki odavan érte. Vannak királyi kényelemmel berendezett glampingsátrak, és bármikor összehoznak két személyre egy romantikus, első osztályú vacsorát a maharadzsák színvonalán. Gyakorlatilag nincs lehetetlen kérés, a vendég itt tényleg királynak, rádzsának érezheti magát.

A második helyen a La Casa de la Playa található Playa del Carmenben. Ez egy exkluzív, 63 szobás butikhotel, ami a mexikói dzsungel és a Karib-tenger között bújik meg. Harmadik lett a dohai Ritz-Carlton, ahol elképesztő kültéri medencék néznek az Arab-öbölre, és van egy káprázatos wellnessrészleg is. 

Ezen a szinten azonban nehéz sorrendet felállítani, hiszen szinte mindegyik hotel tökéletes a maga nemében. A top 10-es lista tele van olyan helyekkel, melyek miatt érdemes azonnal bepakolni a bőröndöt. 

  1. The Oberoi Rajvilas, Dzsaipur, India
  2. La Casa de la Playa, Mexikó
  3. The Ritz-Carlton, Doha, Katar
  4. Park Hyatt Siem Reap, Kambodzsa
  5. Selman Marrakech, Marokkó
  6. Gran Hotel Mas d’en Bruno, Spanyolország
  7. Regent, Hongkong
  8. Pendry Newport Beach, Kalifornia -USA
  9. Alma Resort, Vietnam és a Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, Maldív-szigetek
Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: nyitókép: Leisa Tyler/LightRocket via Getty Images)