Magic Kovács Miklós 2024. 08. 29.

Mindent megjegyez helyettünk egy új kütyü

A hangrögzítés nem nagy újítás, de a Plaud új kütyüje jóval többet ígér: kivonatos formában, kategorizálva őrizné meg az elhangzottakat.

Úgy tűnik, végre a karórákon túl is akad olyan viselhető okoseszköz, tud valami újat mutatni a mesterséges intelligencia segítségével. A legtöbb ilyen kütyü beszél hozzánk, próbál aktívan segíteni, ezzel szemben a Plaud NotePin inkább hallgat, de azt igen profin teszi. 

Profi jegyzetelő

A NotePin ugyanis egy hangrögzítő és beszédfelismerő eszköz, kompakt, minimalista méretbe csomagolva. Lehet nyaklánc végén hordani, ruhára csíptetni vagy akár karkötőként hordani, és elvileg el lehet dobni a jegyzetfüzeteket. 

Azoknak lehet nagyszerű társ a NotePin, akik rengeteg fontos megbeszélésen vesznek részt, ugyanis képes az elhangzott mondatokat szöveggé alakítani, sőt összegezni, kivonatozni is, ha ezt kéri a felhasználó.

Fotó: PLAUD  

Fotó: PLAUD  

Akkumulátora húszórányi folyamatos felvételt biztosít, amit a kis fémkapszulán elhelyezett nyomógombbal lehet elindítani. Így jól látható mozdulat kell a felvétel indításához, ami nem mellékes, ha mások hangját is rögzítjük, hiszen a beleegyezés nélkül mentett beszélgetések számos jogi kérdést felvetnek. 

A NotePin maga 169 dollárba (60 ezer Ft) kerül, a hozzá tartozó szoftver pedig ingyenes alapverzióval kecsegtet, a kibővített funkciókért viszont 79 dolláros (28 ezer Ft) éves díjat kér a Plaud. Ez utóbbi a fejlesztés igazi lényeges pontja, hiszen hangrögzítésre már rengeteg eszköz képes: a lényeg a módszer, a felhasználóbarát működés, mert pár száz órányi hanganyagban már könnyű eltévedni.

Forrás: The Verge
Kép(ek) forrása: Plaud