Magic Erdős Norbert 2024. 09. 13.

Ez lesz a világ második legmagasabb épülete

Dubaj ismét a figyelem középpontjába kerül, hiszen az Azizi Developments bejelentette legújabb projektjét: a Burdzs Azizit, amely "átszúrja" az égboltot.

Az új dubaji felhőkarcoló a világ második legmagasabb épülete lesz, 350 méterrel magasabb, mint a híres New York-i Empire State Building. Dubaj lenyűgöző üvegpalotái között, a 828 méter magas Burdzs Kalifa mellett fog tündökölni az új épület, amelyet 732 méter magasra terveznek. Szóval a világ két legmagasabb épülete egymás mellett fog pózolni.

Jelenleg – amíg a Burdzs Azizi meg nem épül – a Kuala Lumpur-i Merdeka 118 a második legmagasabb, 678,9 méteres csúcspontjával.

Az Azizi felhőkarcoló építése a Dubai World Trade Centre területén, a Sheikh Zayed Road mentén zajlik, és várhatóan 2028-ra készül A 131 emelet magas épület uralni fogja a város látképét, a projekt költsége körülbelül 1,63 milliárd dollár (583 304 049 350 Ft).

Fotó: Azizi Developments

Fotó: Azizi Developments

Látványos belső terek és különleges szolgáltatások

A Burdzs Azizi belső tereit a luxus és elegancia jellemzi. A felhőkarcolóban helyet kap egy “hétcsillagos hotel”, ahol a világ legmagasabb lobbiját is megtaláljuk majd a 11. emeleten. Ezen kívül a 118. szinten található majd Dubaj legmagasabban fekvő szállodai szobája, valamint a 122. emeleten a legmagasabban lévő étterem is helyet kap. Az épületben további rekordokat dönt majd a legmagasabban lévő éjszakai klub a 126. emeleten, valamint egy panorámaterasz a 130. emeleten, amely lenyűgöző kilátást nyújt majd a városra.

Kulturális és szórakozási lehetőségek

Az extravagáns felhőkarcoló különlegessége, hogy belső terei hét különböző kulturális témából merítenek inspirációt, hogy a gazdag – és sokat utazó – vendégek minden igényét kielégítsék. Az épületben wellnessközpontokat, uszodákat, szaunákat, mozikat, edzőtermeket, minipiacokat, társalgókat és játszótereket is találni majd. A luxuséttermek és a legmodernebb szórakozási lehetőségek mellett egy hétemeletes vertikális pláza is helyet kap az épületben.

Fotó: Azizi Developments

Fotó: Azizi Developments

Az Azizi Developments nem először jelent be grandiózus projektet: a cég a dubaji Arany operaház építéséért is felelős, amely a Dubaji lagúna-projekt része, mely több mint 18 000 kilométernyi lagúnát, strandokat, sétányokat, luxusszállodákat és számos exkluzív apartmant foglal magában.

Forrás: azizidevelopments.com, luxurylaunches.com
Kép(ek) forrása: azizidevelopments.com