Magic Kovács Miklós 2024. 09. 25.

Zord tájak ihlették ezt a hatmilliós fényképezőgépet

Mindössze ezer darab készül a felfedezőknek szánt, tundra ihlette különleges fényképezőgépből, amely az egyediséghez méltó árcédulát is kapott.

A Hasselblad gondolt a világjáró felfedezőkre, akik a szállodába visszaérkezve kinyilatkoztatásként olyan fényképezőt dobnának le az asztalra kávézás közben, amely mutatja, hogy ők vérkomolyan veszik a témát, és nem kötnek kompromisszumot sem minőségben, sem árban.

Nekik készült a Hasselblad X2D 100C Earth Explorer Limited Edition, amiből globális összesen 1000 darabot dobnak piacra. Ez az exkluzív kiadás ötvözi a Hasselblad X2D 100C jellemzőit a tundrát megidéző barna külsővel, amelyet az északi vad tájak ihlettek. Az északi tundra ellenálló ökoszisztémája adott inspirációt a különleges kivitelhez.

Zord tájak ihlették ezt a hatmilliós fényképezőgépet

Az extrém körülmények közötti fotózáshoz, a természet színeinek megragadásához nyújt technikai hátteret a cég, a Hasselblad természetes színkezelés (HNCS –  Hasselblad Natural Colour Solution) alkalmazásával pontosan ábrázolják az északi tundra és más tájak árnyalatait, így az utazó tényleg azt örökítheti meg, amit lát.

Zord tájak ihlették ezt a hatmilliós fényképezőgépet

Minden gép oldalán lézerrel gravírozott “Earth Explorer” felirat és egy egyedi, 0001-től 1000-ig terjedő sorozatszám található. A készlet limitált kiadású, hagyományos szövési technikákkal készült nyakpántjának borítása környezetbarát, újrahasznosított műanyagból áll.  Kézzel hímzett “Hasselblad” felirat díszíti a külsejét, míg a belsején lézergravírozott “Earth Explorer” felirat található.

Zord tájak ihlették ezt a hatmilliós fényképezőgépet

Az 14 999 euróért mért csomagban a kamera váza melett található egy XCD 2,5/55V objektív, egy limitált kiadású nyakpánt, UV-szűrő és két akkumulátor, valamint a hozzájuk való gyári töltő.  Tehát szűk hatmillió forintért indulhat az extrém kalandok megörökítése.

Forrás: Hasselblad
Kép(ek) forrása: Hasselblad