Magic Fehér Patrik 2024. 10. 25.

Luxusvonatos világ körüli út indul 2025-ben

Amerikát, Európát, Afrikát és Ázsiát is érintő luxusvonatos körutat szervez egy vasúti utazásszervező cég. A két hónapos kötöttpályás kaland ára vetekszik egy családi házéval.

Habár a vasúti közlekedés manapság közel sem éli fénykorát, sokan álmodoznak még mindig arról, hogy egy nap kipróbálhassanak egy igazi luxusvonatot. Magyarországon is volt, ami táplálja ezeket a vágyakat, mégpedig az Orient expressz, melynek fő útvonala sokáig érintette Budapestet is.

A vonatőrültek persze most is megtalálják a számításaikat, feltéve, ha van elég pénzük és idejük. Ebből a szempontból igazi álomutazás lesz a brit Railbookers nevű, kifejezetten vonatos vakációkra szakosodott cég által szervezett út jövő szeptemberben és októberben. Az 59 napos programjukban ugyanis a világ legjobb luxusvonataival utazhatnak, akik velük tartanak, összesen 12 országot és több mint 20 nagyvárost meglátogatva.

Az utat világ körüliként hirdetik, persze a sínpár nem kerüli meg a bolygót. Bőven lesz benne repülés is, mert például az amerikai kontinensről is át kell repülni Európába, de később Afrikába és Ázsiába is a levegőben visz az út. Ezzel együtt azért nem lesz hiány a kötöttpályás élményekben sem Kanadában a Sziklás-hegységben, a vadregényes Skóciában, vagy épp Európában az Orient expressz örökségét továbbvivő luxusvonatokon – ezek közül a Venice Simplon-Orient-Express Budapestet is érinti.

A Budapestet is érintő Venice Simplon-Orient-Express kocsija

A Budapestet is érintő Venice Simplon-Orient-Express kocsija

Egy indiai kitérőt követően Dél-Afrikába is ellátogatnak az utazók, érintve a Viktória-vízesést, az út pedig Szingapúrban zárul. Menet közben semmire sem lesz gondja azoknak, akik befizetnek erre a közel két hónapos kirándulásra, a 96 925 fontért (47 millió forintért) cserébe ötcsillagos hotelszobák és teljes ellátás jár.

Tavaly egyébként egy ennél is hosszabb utat szervezett a Railbookers, azaz tapasztalatuk már van ezen a téren.

Forrás: Railbookers
Kép(ek) forrása: belmond.com