Style Fehér Patrik 2023. 02. 23.

Személyre szabott luxusórát kapott Andrea Pirlo

Egy svájci óratuningoló manufaktúra már három egyedi időmérő eszközt is készített Andrea Pirlo számára.

Az évi közel egymilliós darabszám ellenére sem lehet tömegterméknek nevezni a Rolexeket, pláne a magasabb árszintet képviselő és kevesebbet gyártó Patek Philippe óráit. Ami azonban hiányozhat ezekből a csodás órákból, az a személyes kötődés: vannak potenciális óratulajdonosok, akik nem elégednek meg a “gyártósoron” készült eredménnyel, és valami egyedibb dologra vágynak.

A legtöbb luxusmárkánál persze van arra lehetőség, hogy a kivételesen tehetős vevő kívánsága szerint járjanak el, és egyeseknek külön is készítenek órákat, akár jobb kézre is. Van azonban különutas megoldás is: ilyen az Artisans de Geneve szolgáltatása, akik 2005-ben gyakorlatilag azért jöttek létre Genfben, hogy luxusórákat szedjenek szét és alakítsanak át a megrendelő kénye-kedve szerint. Az idő bizonyította, hogy van igény a minőségi, kézzel tuningolt órákra.

Számos világsztárral is dolgoztak az elmúlt években, zenészek és autóversenyzők egyaránt fordultak hozzájuk, némelyikük többször is. Andrea Pirlo, az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címig jutó, jelenleg a török élvonalban edzőként dolgozó futballcsillag is visszajáró kliens a svájci óratuningoló cégnél.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Artisans De Genève SA (@artisansdegeneve) által megosztott bejegyzés

Legutóbb egy Patek Philippe Aquanaut Ref. 5167A órát dolgoztak át a közös elképzeléseknek megfelelően, mindössze egyetlen példányban. Pirlo a Ciottolo Azzurro Project keretein belül szeretett volna meglévő órájába némi kékséget vinni, mely a tengerre és a szabadságra emlékezteti őt. Ez adta meg az alaphangulatot, melyet tovább fokozott a következő kívánság: legyen az óra csontvázasított, azaz látszódjon a belső szerkezet működés közben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Artisans De Genève SA (@artisansdegeneve) által megosztott bejegyzés

A két kérést leírni nem nehéz, kivitelezni azonban nem könnyű, gyakorlatilag egyetlen alkatrésze sem maradt érintetlen a luxusórának: csiszoltak, políroztak hónapokig a kézműves mesterek. Hogy mennyire elmerültek a részletekben, azt jól mutatja az egyszerű gumiszíj esete is, melyen az Artisans de Geneve szerint hónapokig dolgoztak, hogy megkapják a Pirlo által áhított tökéletes kék színt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Artisans De Genève SA (@artisansdegeneve) által megosztott bejegyzés

A végeredményhez hozzátettek némi rózsaaranyat is az elegancia jegyében, így született meg a képeken látható egyedülálló óra. Az nem ismert, hogy mindezt mennyiért vállalta a svájci manufaktúra.

Nyitókép: Getty Images