Style Erdős Norbert 2023. 02. 24.

Billentyűzetből kreált tornacipőt egy dizájner. Működik!

Unod már a sima tornacsukákat? Most mutatunk néhányat, amelyekből soha az életben nem fog hasonló szembejönni az utcán.

A fiatal művész, formatervező és dizájner Casen Sullivan főként különleges cipőiről ismert, ezen belül is előszeretettel varázsol teljesen egyedi lábbeliket sporcsukákból.

A fotókon látható, klaviatúrával bevont cipő is egy átalakított Converese Chuck Taylor modell, a csillagos márka egy ikonikus, világszerte ismert cipője. És ami a legdurvább, hogy a billentyűzet működőképes, akár PC-hez is lehet használni, a cipőfűzőt a mechanikus billentyűzet kábelei adják.

Itt a billentyűzet, amelyhez nincs szükség a kezedre

Sullivan egyébként a Converse-nél dolgozik, és egyedi, limitált kiadású cipőket tervez a cégnek. Szóval nem véletlen, hogy szabadidejében is cipőkkel foglalkozik, bár kicsit vadabb ötletekkel áll elő, mint a munkahelyén.

Itt a billentyűzet, amelyhez nincs szükség a kezedre

A Converese és Chuck Taylor története

A harmincas évei végén járó elismert cipőipari menedzser, Marquis M. Converse 1908-ban alapította meg saját cégét Converse Rubber Shoe Company néven a Massachusetts állambeli Malden városában. 1910-ben a Converse már 4000 pár cipőt gyártott naponta, és 1915-ben elkészítették az első sportcipőjüket is teniszezők számára. Az igazi fordulópont 1917-ben köszönt be, ebben az évben vezették ugyanis be a piacra a Converse All Star kosárlabdás cipőt. 1921-ben adott munkát a Converse Charles H. “Chuck” Taylor egykori kosárjátékosnak, aki a cipő értékesítője és nagykövete lett. 1923-tól dedikálta is azokat. Sokan nem tudják, de 2003. július 9-én a cég elfogadta a versenytársa, a Nike 305 millió amerikai dolláros felvásárlási ajánlatát, és azóta a pipás márka tulajdonában van.

Itt a billentyűzet, amelyhez nincs szükség a kezedre

A galériában megnézheted a tervező többi eszement alkotását is:

9 fotó megtekintése