Style Fehér Patrik 2023. 03. 08.

Többet ér ez a cipősdoboz, mint a tartalma

Ilyen csomagolás mellett már-már mellékes, mit is tartalmaz pontosan a doboz.

Már január végén bejelentette az ékszereiről ismert Tiffany & Co. és az amerikai Nike, hogy valami nagy durranásra készülnek közös erővel. Egészen március elejéig kellett várni arra, mit hoztak össze: gyakorlatilag 1837 pár különkiadású Air Force 1 sneakert, melyeket egyenként 400 dollárért, átszámítva 144 ezer forintért kínálnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tiffany & Co. (@tiffanyandco) által megosztott bejegyzés

A Tiffany-cipőből mind el is kelt, a közösségi médiában olvasható kommentek szerint sokan csalódtak is, hogy nem jutottak hozzá a különlegességhez, melyből azért készült csak 1837 pár, mert ebben az évben alapították a Tiffanyt. A kimaradók azért kaptak egy bónuszlehetőséget: több ezüstből készült Nike/Tiffany apróságot is a piacra dobtak, köztük fogkefével, cipőkanállal és síppal – naná, hogy a nép ezeket is vitte, mint a cukrot, már egyikből sincs készleten.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tiffany & Co. (@tiffanyandco) által megosztott bejegyzés

A csúcsok csúcsát azonban egy közel 10,5 kg, 92,5 százalékos ezüstből készült cipősdoboz jelenti, melyen 155 órát dolgoztak a Tiffany mesterei abban a Rhode Island-i műhelyben, ahol például a Super Bowl győztes csapatának járó trófea is készült.

A dobozból mindössze egyetlen példány készült, árat pedig nem is adtak meg hozzá, csak a legkomolyabb érdeklődőknek árulják el a pontos összeget. Jelenleg a világpiacon csak a nyersanyag ára bő 2,2 millió forintba kerül, de erre még rájön a megmunkálás ára, valamint a Tiffany mint márka jelentette extra összeg is.

Nyitókép illusztráció: Getty Images