Style Fehér Patrik 2023. 03. 20.

Íme, a világ leggazdagabb emberének egyik legfontosabb munkaeszköze

Bernard Arnault irodaszékét a Mascheroni szállította, anyaga bivalybőr, fa és fém, az ára pedig átszámítva kétmillió forint.

Bernard Arnault az LVMH alapítója, elnöke és vezérigazgatója, cégcsoportja 75 luxusmárkát irányít. Fennhatósága alá tartozik többek között a Louis Vuitton, a Moët & Chandon, a Givenchy, a Bulgari, az Hublot, a TAG Heuer, azaz számos ital-, divat-, parfüm- és óramárka. A 74 éves üzletember egy ideje már a világ leggazdagabb emberének számít, vagyonát 182 milliárd dollárra, átszámítva 68 ezer milliárd forintra teszik.

A francia még mindig aktív, a munka esetében értelemszerűen tárgyalásokat és megbeszéléseket jelent. Mint minden ember számára, Arnault-nak is fontosak a jó munkakörülmények: irodája bebútorozását azonban nem “házon belül” oldotta meg valamelyik luxusmárkája közreműködésével, hanem az olasz Mascheroni cégre bízta a feladatot.

Az 1973-ban alapított családi vállalkozás kiemelkedő minőséggel hívta fel magára a figyelmet, filozófiájuk pedig az, hogy ők nem reklámoznak, hanem az ügyfelek adják egymásnak az információt, hogy érdemes megkeresni a manufaktúrát. A cég már 80 országba szállított bútorokat, többek között az Egyesült Arab Emírségekbe is, de az angolai parlamentet is megrendelőik között tudhatják.

Arnault irodájának kiemelkedő ékessége a Mascheroni Congress 135 nevet viselő irodaszék. Egy egyszerű kinézetű, mégis már ránézésre minőséget sugárzó darab ez, krémszínű bivalybőrrel bevonva. Ülőlapja 52 cm hosszú, magassága, illetve háttámlájának dőlésszöge is állítható. A belső váz fémből és fából készült – a Mascheroni kifejezetten híres arról, mennyire jól dolgoznak a bőr mellett a faanyagokkal.

A széket egyébként bárki megrendelheti, feltéve, ha van erre 5 ezer eurója, átszámítva 2 millió forintja. A KSH által tavaly októberben ismertetett 287 900 forintos mediánbér-adatból kiindulva a magyarok felének legalább 7 hónapot kell dolgoznia, hogy megkeressék a szék árát.

Forrás: Mascheroni
Kép(ek) forrása: Chesnot/Getty Images