Style Fehér Patrik 2023. 04. 17.

Divatkiegészítőt csináltak az ikonikus hajó vitorlájából

Olaszország egyik legfontosabb emberével szelte egykor a tenger habjait az a hajó, melyről leszedték a régi vitorlákat, majd táskákat csináltak belőle.

Gianni Agnelli nagy hatással volt Olaszországra és a világra is. A 2003-ban elhunyt politikus-iparmágnás nevéről a legtöbbeknek a Fiat és a Ferrari autómárkák, illetve a Juventus futballcsapata ugorhat be – mindhárom vállalatban fontos szerepet töltött be egészen haláláig. Mindezek mellett Agnelli imádta a jachtokat és a vitorlásokat: egész flottája volt, benne olyan kiemelkedő darabokkal, mint az alább látható Tiziana.

Az 1963-ban vízre bocsátott 115 láb (35 méter) hosszú vitorlás jelenleg egy holland cég tulajdonában áll. A 2010-es évek közepén teljesen felújították a hajót, vitorláját is kicserélték, melyet sokáig Mallorcán őriztek.

Erre csapott le nemrég a Sea Bags nevű amerikai vállalkozás, amely régi vitorlákból készít stílusos válltáskákat. Így tettek az Agnelli-féle hajóról származó vászonnal is, külön figyelve arra, hogy a végeredmény ne tömegtermék legyen, hanem az egyes táskák valóban megkülönböztethetőek legyenek. Hogy még különlegesebb legyen a végeredmény, a táskákat olyan bőrdíszekkel látták el, melyeken megjelenik maga a Tiziana is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sea Bags (@seabagsmaine) által megosztott bejegyzés

Csak 50 ilyen táskát készített a Sea Bags, darabját 500 dollárért (170 ezer forintért) kínálják.

Forrás: Sea Bags