Style Fehér Patrik 2023. 04. 18.

Ez a szemüveg válaszol, ha beszélsz hozzá

Újabb területen, az okosszemüvegeken át lép be a mesterséges intelligencia mindennapi életünkbe, már el is beszélgethetünk velük akár útközben is.

Egyelőre a legtöbben még csak okos chatrobotként tekintenek a ChatGPT-re és társaira, ám a legfejlettebb mesterséges intelligenciák előbb vagy utóbb, de szerves részei lehetnek az életünknek, akárcsak az okostelefonok. Akár tetszik, akár nem, a világunk ebbe az irányba tart, egy cég pedig most meg is tette a  kezdőlépést.

Az Innovative Eyewear nevű szemüveggyártó bejelentette, hogy okosszemüvegeihez egy új alkalmazást tesznek letölthetővé. A Lucyd nevű app gyakorlatilag egy olyan felület, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a legnépszerűbb chatbottal, a ChatGPT-vel beszélgessenek szemüvegükön keresztül.

Ez a szemüveg válaszol, ha beszélsz hozzá

A cég jelenlegi okosszemüveg-kínálatának csúcsát olyan darabok jelentik, melyekben beépített mikrofon és hangszórórendszer található. A készülék Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal és a dedikált alkalmazással, így ahhoz, hogy kérdezzünk bármit a ChatGPT-től, elő sem kell venni a mobilt. A gép válaszát a rendszer automatikusan felolvassa, így egyfajta AI-asszisztensként lehet azt használni – fogalmazott az Innovative Eyewear közleménye.

A szemüvegek ára egyébként dizájntól függően változik 68-89 ezer forintnak megfelelő összeg között, a vevők 15-féle kinézet közül válogathatnak. Ebben az árban azonban nincs benne a Lucyd app használatának ára, melyet nem közölt a gyártó.

Forrás: Innovative Eyewear/PRNewswire