Style Fehér Patrik 2023. 04. 26.

Élőben közvetíti a szívverésed az okosgyűrű

Akkor is összeköti a szerelmeseket ez a karikagyűrű, ha fizikailag nincsenek együtt, ugyanis az okosékszernek köszönhetően élőben érezhetik párjuk szívverését.

Napjainkban gyakran előfordul, hogy ha szerettünk nincs online és nem válaszol huzamosabb ideig üzenetünkre a közösségi oldalakon, képesek vagyunk a legrosszabbat forgatókönyvet feltételezni. Szüleink, nagyszüleink ezért valószínűleg körberöhögnek bennünket, tekintve, hogy az ő idejükben még nemhogy internet, telefon is alig volt, de az idők változnak, a világ fejlődik.

Egy cseh cég, a TheTouch X is követi a világ változásait, újabb kapcsolódási pontot nyújtva az embereknek, jelen esetben elsősorban szerelmespároknak. Megalkották ugyanis a HB Ring nevű okosgyűrűt, melynek filozófiája az, hogy két fél még közelebb érezheti magát egymáshoz, köszönhetően annak, hogy a gyűrű segítségével érezhetik, sőt, láthatják is a másik fél szívverését.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

THETOUCHX (@thetouchx) által megosztott bejegyzés

A történet egyébként egyszerűen működik: a gyűrűben van egy szenzor, mely figyeli a gyűrűsujjban futó vénát. Az érzékelt adatokat átküldi egy, a gyűrűhöz tartozó alkalmazásba, ahol össze kell kapcsolódni a másik féllel. Ha valaki érezni akarja a másik szívverését, csak kétszer meg kell érintenie saját gyűrűjét: ekkor az ékszer vagy a valós idejű, vagy a legutóbb lementett szívverést közvetíti rezgések, illetve fényjáték segítségével.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

THETOUCHX (@thetouchx) által megosztott bejegyzés

Miközben ilyen tudással vértezték fel, az okoseszköz megőrizte ékszerjellegét is: rozsdamentes acél mellett 18 karátos rózsaaranyból is lehet kérni a gyűrűt, miközben az egészet zafírkristály üveg tartja egyben. Az ékszeren nincs semmilyen kábelbemenet vagy fémpöcök, vezeték nélkül tölthető az egész: egy 25 perces töltést követően 16 óráig bírja szusszal a kütyü.

A HB Ring olcsóbb változatai egyenként 500 dollárba (170 ezer forintba) kerülnek, a 18 karátos darab ára 1500 dollár (511 ezer forint).

Forrás: TheTouch X