Style FIRSTCLASS 2023. 05. 12.

Óriási Transformer bukkant fel Budapesten

Három és fél méter magas, újrahasznosított anyagokból készített Transformers-szobor jelent meg Budapesten a sorozat legújabb részének bemutatója előtt.

A Transformers-széria fő karakterét, Optimus fővezért ábrázoló óriásszobrot állítottak ki Budapesten. Az alkotás Bajári Zsolt, Szalay Dávid és Drabik Tamás szobrászművészek munkája, akik hulladékokat hasznosítottak újra.

A művészek több módszert és technikát bevetettek, hogy megalkossák a hatalmas autobotot. A szobor alapanyagául szolgált nagyjából 80-100 kilogrammnyi, kidobásra ítélt autóalkatrész, körülbelül 5 kg alumíniumdoboz és 80-100 kg elektronikai hulladék. A trash art alkotással az volt az alkotók célja, hogy bebizonyítsák, a hulladéknak lehet második élete.

Óriási Transformers bukkant fel Budapesten

A három és fél méter magas szobor május 13-tól június 7-ig tekinthető meg az Aréna Mallban, majd a nyár folyamán több európai országban is kiállítják: júliusban Csehországba, augusztusban Lengyelországba vándorol a népszerű karakter. A Transforsmers: A fenevadak kora június 8-tól látható a magyar mozikban.

Kép(ek) forrása: Magócsi Ildikó