Style HIRDETÉS 2023. 08. 25.

A ROG Ally bármikor elhozza a játék örömét

A ROG első kézikonzoljával bárhol és bármikor játékra adhatod a fejed.

A Republic of Gamers első kézikonzolja új fejezetet nyit a játékosok számára, hiszen ötvözi a kiemelkedő játékélményt és a szabadság örömét. A mindössze 608 grammos ROG Ally ugyanis modern hardvert, kényelmes irányítást és Windows 11 operációs rendszert kapott, így a klasszikus számítógépes játékok mellett rengeteg konzolos cím is elérhető rajta. A játékra-optimalizált kijelző, a formavilághoz tervezett hardver és a ROG mérnökeinek tapasztalata garancia arra, hogy nem lesznek holtidők, kedvenc játékunk bárhol és bármikor velünk lehet.

A ROG Ally bármikor elhozza a játék örömét

A legfrissebb AAA címek zökkenőmentes futtatásáról az AMD dedikált megoldása, a Ryzen Z1 Extreme gondoskodik 16GB memória és MicroSD kártyával tovább bővíthető 512GB villámgyors SSD társaságában. A ROG Ally tetején egy különleges csatlakozó is helyet kapott, mely a ROG Flow szériába tartozó laptopokból lehet ismerős. A ROG saját csatlakozója ugyanis lehetővé teszi, hogy az XG Mobile néven kapható külső grafikus kártyák egyikét csatlakoztassuk a kézikonzolhoz, mely azt kihasználva kiemelkedő grafikus erővel vérteződik fel. Akár egy NVIDIA GeForce RTX 4090-es kártya erejét is átnyújthatjuk a ROG Ally-nak, ráadásul rengeteg extra portot is kapunk, így asztali vagy klasszikus konzolos felállás esetén egy rendkívül praktikus kiegészítőről van szó.

A játékosok jól tudják, hogy a hardveres erő nem minden, a mai játékok élethű grafikai világával és az e-sport címek gyorsaságával vizuálisan is lépést kell tartani. A ROG Ally Gorilla® Glass védelemmel is rendelkező, 7 hüvelykes érintőképernyője magas fényerővel rendelkezik annak érdekében, hogy útközben és a szabadban is megfelelő képélményt nyújtson. A 120Hz-es képfrissítés pedig biztosítja, hogy az intenzív játékmenetek során sem leszünk lemaradásban. A végső formavilág több évnyi munka eredménye, rengeteg különféle koncepció után született meg a tökéletes forma, mely hosszú órákon át is kényelmesen tartható, könnyen hordozható és megfelelő hűtést kínál a hardvereknek.

A ROG Ally bármikor elhozza a játék örömét

A ROG Ally könnyedén az asztalunk vagy a nappalink ékkövévé varázsolható, hiszen a dobozában található egy praktikus állvány is. A ROG Gaming Charger Dock névre hallgató kiegészítő segítségével egyszerre tölthetjük és HDMI-vel akár tévéhez is csatlakoztathatjuk az Ally-t, ezzel pedig néhány vezeték nélküli kontroller hozzáadása után meg is kapjuk a klasszikus konzolos élményt. A Windows 11-nek köszönhetően természetesen nem csak játékra használható új kedvencünket, hiszen bármilyen alkalmazás telepíthető rá. Könnyedén használhatjuk az Office pallettáját, a hardveres erőnek köszönhetően pedig akár képeket és videókat is szerkeszthetünk rajta.

Egy ilyen sokoldalú készüléknél az optimalizálás is kulcsfontosságú a lehető legjobb játékélmény érdekében. A játékosoknak nagy könnyebbség például a dedikáltan ehhez az eszközhöz készült Armoury Crate SE „központi irányítópult” megjelenése, mely a rengeteg beállítás és testreszabható elem mellett egy helyen prezentálja az általunk birtokolt összes játékot. Nem szükséges külön-külön elindítani a klienseket és egyesével bejelentkezni, elég csak a kiválasztott játék ikonjára kattintani az Armoury Crate SE-ben és rögtön indul is. Így élvezhetjük az Xbox Game Pass konzolos élményeket kínáló címeit, elindíthatjuk kedvenc e-sport játékunkat a Steam palettájáról vagy éppen az Epic Games heti ingyenes játékával is elüthetjük az időt.

A ROG Ally bármikor elhozza a játék örömét

Az emulátoroknak köszönhetően szinte az összes mobiljátékot, a retro címeket és a korábbi konzolok sikerjátékait is élvezhetjük modern formában. A Command Center segédalkalmazás rengeteg extra funkciót kínál, mint például a játékmenetek rögzítését vagy éppen a teljesítmény finomhangolását az utazás hosszának megfelelően. A munka és a játék mellett természetesen kedvenc sorozatunkat vagy könyvünket is magunkkal vihetjük és élvezhetjük utazás közben. Mindezek biztonságáról a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, mely egyben villámgyors bejelentkezést is biztosít.

A hordozható játékélményt új szintre emelő ROG Ally már elérhető a hivatalos ASUS Online Márkaboltban.

Forrás: ASUS
Kép(ek) forrása: ASUS