Style Kovács Miklós 2023. 09. 13.

Mozitermet varázsol a nappaliból ez a tévé

Az LG amerikai alelnöke szerint ez a 118 colos darab az egyik legjobb méret: óriási, abszolút moziélményt kínál, de azért nem kell hozzá egy kosárlabdacsarnok.

Folyamatosan fejlődik a tévék világa, a kijelzők alapvető technikai megoldásai azonban évek óta változatlanok. Nagy áttörést a Micro LED technológia megjelenésétől reméltek pár éve a szakértők, de az igazán nagy felületű kijelzőkhöz alkalmas megoldást nem sikerült átvinni a tömeggyártásba.

Ettől függetlenül az LG nem engedte el a Mico LED “kezét”, és a dél-koreai gyártó vadonatúj, 118 hüvelykes “LG MAGNIT” 4K Micro LED nevű tévéjével tovább erősít ebben a kategóriában. Mivel a Micro LED drága technológiának számít még, így csak a csúcsminőségű  eszközökben vetik be. Az LG ígérete szerint akár ez a tévé egy IMAX-terem hangulatát hozza a nappaliban, éppen időben, ha otthon akarnánk élvezni az Oppenheimer mozivászonra szabott, grandiózus látványát. 

Mozitermet varázsol a nappaliból az LG csúcstévéje

Az élményről 8 millió Micro LED képpont gondoskodik, amelyek mérete 0,6 milliméter, és mindegyik fényereje külön szabályozható, akár a teljes kikapcsolásig. Ezzel valódi feketéket jelenít meg a képernyő, a fényerő és a kontraszt pedig kiemelkedő. A készülékbe az LG Alpha 9 processzora kerül, ami mesterséges intelligenciával növeli a képminőséget, csökkenti a zajt, optimalizálja a színhőmérsékletet a szoba fényei alapján. AirPlay 2 és Miracast kapcsolat áll rendelkezésre a vezeték nélküli streamingtartalom eléréséhez, így szinte bármilyen egyéb eszközről (iOS, Android, macOS, Windows) jöhetnek a filmek. 

A csúcstechnikának viszont megkérik az árát, aki valódi fekete árnyalatot akar élvezni egy mozihoz hasonló élményt kínáló tévén, annak nagyjából 85 millió forintot kell fizetnie az LG újdonságáért.

Forrás: TechEBlog
Kép(ek) forrása: LG