Style Fehér Patrik 2023. 11. 08.

Az ananásznál is megosztóbb feltéttel árulnak pizzát

Az ázsiai konyhában nem számít nagy különlegességnek az alapanyag, de eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy egy pizzára tegye azt feltétként.

Világszerte trend, hogy a nagy gyorsétteremláncok a globális kínálat mellett országonként feltesznek valamilyen helyi különlegességet a menüsorra. Itthon is láthattunk erre példát a libamájas vagy az erős pistás hamburgerek képében, melyek külföldi szemmel furcsának tűnhetnek.

Mi is így tekintünk most Hongkongra, ahol a Pizza Hut úgy döntött, hogy

kígyót tesz a pizzára.

Az amerikai lánc összefogott egy évszázados múltra visszatekintő helyi étteremmel, közösen pedig összeraktak egy kígyóhúsos, fekete gombás, kínai szárított sonkás történetet. Az említett összetevők egyébként mind részei egy autentikus, kígyóalapú, a leves és a pörkölt közötti állagú fogásnak, gyakorlatilag ezt ültették át a pizzára.

Az ananásznál is megosztóbb feltéttel árulnak pizzát

Azt is mondhatnánk, hogy a bizarr fogással kicsit elkéstek, mert időzíthették volna Halloween környékére is az akciót, de a helyzet az, hogy a kígyópörkölt Kína délkeleti részén egy tradicionális késő őszi fogás. Ilyenkorra az állatok már előkészülnek téli hibernációjukra és felhizlalják magukat, hogy átvészeljék az előttük álló hideg időszakot.

“Sajttal és kockázott csirkével a kígyóhús gazdagabb ízűvé válik” – fogalmazta meg ajánlását a Pizza Hut, hozzátéve, hogy tápláló, valamint vérkeringés-serkentő hatású az étel. Sokan hisznek ebben errefelé: többek között bőrjavító tulajdonságában is hisznek sok más egészségjavító hatása mellett.

Maga a fogás 22 cm-es átmérőjével egyébként kisebb, mint az itthon megszokott méretek, kóstolói szerint a kígyóhúsnak pedig olyan íze van, mint a száraz csirkehúsnak. Az áráról nincs információnk.

Forrás: CNN, Pizza Hut
Kép(ek) forrása: Nyitókép: May Tse/South China Morning Post via Getty Images