Style Kovács Miklós 2023. 11. 09.

A tenyeredben elfér ez a tiszta hangon üvöltő Porsche

A márkára jellemző minőségben készített, autózáson túlmutató tárgyakkal foglalkozó tervező részleg a Porsche Design bővítette audió kínálatát.   

A Porsche Design híres arról, hogy vizuálisan lenyűgöző és szemérmetlen árcédulával ellátott termékekhez adja tudását és nevét. A kínálat egyre bővült az évek során, a vásárlók pedig rákaptak a Porsche hűvösen tökéletes hangulatát árasztó termékekre. 

A kínálat most egy apró, víz- és porálló Bluetooth-hangszóróval bővült, amit egyszerűen csak PDS20-asnak neveztek el. A mindössze 7,62 centiméter átmérőjű apróság eloxált alumíniumházat kapott, és két szilikon tartó jár hozzá, ami nemcsak a hordozhatóságot szolgálja, de védi is a hangszórót a sérülésektől. 

A tenyeredben elfér ez a tiszta hangon üvöltő Porsche

Megjelenésében ez a darab nem emlékeztet közvetlenül a Porsche típusaira, de a színeit a gyár autóknál is használt árnyalatai adják, az Agate szürke és a Shade zöld. A készülék teljesítményét nem adta meg a gyártó, de ha valakinek kevés egy PDS20-as, akkor vehet kettőt, és sztereó üzemmódban kapcsolhatja össze őket ugyanahhoz a zenei forráshoz. 

Sőt, a beépített mikrofonnal a telefonhoz párosítva ezen keresztül is kérdezhető az épp aktuális, virtuális asszisztens, mesterséges intelligencia. A hangszóró tíz óráig üzemelhet akkumulátorról, és három óráig tart a teljes feltöltése, ha lemerült. Az IP67-es minősítés szerint pornak, víznek ellenáll a PDS20-as, de azért nem érdemes a medencébe dobni, mert a Porsche Design közlése szerint 30 percig és maximum egyméteres mélységig nem ázik be a készülék. 

A tenyeredben elfér ez a tiszta hangon üvöltő Porsche

Kísértetiesen hasonló tudású Bluetooth-hangszórót már 15-20 ezer forintért kaphatunk, de a Porsche Design felirat, a német precizitás, gyártás ígérete esetünkben megemeli az árat, egészen 229 euróig, vagyis 86 ezer forintig.

Forrás: Digital Trends
Kép(ek) forrása: Porsche Design