Style Fehér Patrik 2023. 11. 09.

Itt a csodaszer, ami kihajtja belőled az alkoholt

Olyan italt készítettek, melytől gyorsabban regenerálódnak az emberek alkoholfogyasztás után. A szer működik, még idén forgalomba kerül.

Az elmúlt időszakban több cég is olyan projektekbe kezdett, melyeknek közös célja, hogy enyhítse vagy teljesen eltüntesse az életünkből a másnaposság érzését. Nemrég például beszámoltunk arról a szintetikus alkoholról, melytől ugyanolyan mámort élhetnek át a fogyasztók, mégsem gyötri őket a macskajaj:

Persze ebből még a hétköznapi ember számára is elérhető alternatíva kell hogy legyen, ami nem rövid folyamat. Ezt azonban már megugrotta a Safety Shot az Egyesült Államokban. A cég ugyanezen a néven futó itala azt ígéri, hogy elfogyasztása után fél óra alatt megfelezi a szervezet véralkoholszintjét, így csökkentve a szesz mellékhatásait a másnaposságtól egészen az olyan szélsőséges esetekig, mint az alkoholmérgezés.

A dolog működik, melyet nemcsak kutatások támasztanak alá, hanem az is, hogy engedélyezték gyógyszertári forgalmazását a tengerentúlon. A 355 ml-es adagok dobozonként 5 dollárba (kb. 1800 forintba) kerülnek majd, és még idén a patikák polcaira kerülnek.

Összetevői természetesen titkosak, de működési elve ismert: a csodaszer azokat az anyagcsere-folyamatokat gyorsítja fel, melyek az alkohol eltüntetéséért felelnek szervezetünkben. Emellett egy védőréteget is képeznek az alapanyagok a gyomor belső falán, hogy az alkoholból minél kevesebb szívódjon fel, így az az emésztőrendszeren végigutazva távozhat. Mindezek mellett vitaminok, ásványi anyagok, valamint nootróp, vagyis az idegrendszerre jótékonyan ható szerek találhatóak benne.

Forrás: Safety Shot