Style Fehér Patrik 2023. 11. 28.

Új trend hódít a modern luxusotthonokban

Egyre több új építésű luxuslakás vagy -ház tulajdonosa tervezteti meg úgy otthonát, hogy a vendégek magas szintű szórakoztatására is gondol. Ennek eredményeképp válnak kisebb bárokká a lakások nappalijai.

Ha valaki luxusotthon vásárlására adja a fejét, nemcsak magára, illetve a családjára gondol a paraméterek meghatározásánál, hanem a jövőbeli vendégekre is. Ennek köszönhető például, hogy korábban különösen kapósak voltak a többkonyhás ingatlanok a gazdagok körében, akik egyfajta presztízst csináltak abból, hogy luxusköntösben is megidézzék a házibulik szellemiségét.

Hasonló okok állnak annak hátterében is, hogy mostanság azok az ingatlanok találnak legkönnyebben gazdára, illetve olyanokat terveztetnek, akik ezt megtehetik, ahol egy bár is található. Hogy ez rendes, pultos, bárszékes kialakítású egy külön helyiség, vagy csak a nappali falába beépített polcokon találhatóak a poharak és az italok, az már majdhogynem mindegy: a lényeg a látványon, az összhatáson van, csak az számít, hogy szem előtt legyenek az italok és csábító legyen a környezet némi iszogatásra.

Új trend hódít a modern luxusotthonokban

A Robb Report több amerikai dizájncég vezetőjével is beszélgetett a témában, és mind nagyon hasonló képet festett az igényekről. “Projektjeink 80 százalékába bárt teszünk” – fogalmazott egy Seattle és San Francisco körül tevékenykedő iroda munkatársa. A Los Angeles-i Kovac Design Studio tulajdonosa tovább részletezte a gazdagok jelenlegi szokásait. “A kliensek egy összejövetelekre alkalmas bárt akarnak, nem egy önkiszolgálósat. Azt akarják, hogy a bár beépüljön a társasági összejöveteleik szövetébe” – mondta Michael Kovac, hozzátéve, hogy az ilyen otthonok tulajdonosai gyakran felbérelnek egy profi bartendert, aki egész este a rendelkezésükre áll, és készíti a finomabbnál finomabb italokat.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Getty Images