Style Fehér Patrik 2024. 02. 05.

Csúcsmobilos újítás érkezhet olcsóbb telefonokra

Számos olyan funkciót kapott a Samsung Galaxy S24, melyre egyelőre csak kevés mobil képes. Az egyik leglátványosabbat azonban hamarosan több telefon is megörökölheti.

Mi is bemutattuk nektek megjelenése után a Samsung új csúcsmobilját, a Galaxy S24-et. A készülékről itt olvashattok bővebben. Most egyetlen funkcióra térnénk ki, amely igen nagy teret kapott a hivatalos bemutatórendezvényen: ez a Circle to Search, vagyis a karikázással keresés.

Kép: Samsung

Kép: Samsung

A dolog lényege annyi, hogy a felhasználó bármilyen képen és alkalmazásban bármit bekarikázhat, a mesterséges intelligencia pedig értelmezi a jeleket és elindít egy keresést – mindezt anélkül, hogy el kellene hagyni az adott appot. Ezt a funkciót egyelőre csak a Galaxy s24-család tagjai, valamint a Google Pixel 8 telefonok tulajdonosai élvezhetik, azonban várható, hogy előbb vagy utóbb, de mindenki megkapja majd.

Erről árult el részleteket nemrég a Samsung a nagyvilágnak. A dél-koreai cég holland nyelven íródott hírlevelében ugyanis amellett, hogy megemlékeztek a hollandiai eladási rekordokról, felbukkant az az információ is, hogy szeptemberig nem is fog változni a helyzet, azaz a Circle to Search megmarad Samsung- és Google-exkluzív szolgáltatásnak.

Ez azt is jelenti, hogy októbertől már szabad a pálya a többieknek is, persze az idő lesz, mire mindenkire sort kerít a Google. Hasonló funkciót egyébként már most is elérhet szinte minden Android-mobilos felhasználó a Google Lens-nek köszönhetően, mely képfelismeréses alapon dolgozik mobilon és PC-n egyaránt.

Forrás: Android Authority, Samsung
Kép(ek) forrása: Samsung