Style Fehér Patrik 2024. 02. 07.

Édességből készítettek igazi gyémántot

Idén nem csak a győztesek kapnak gyémántgyűrűt a Super Bowl után: a veszteseknek is értékes jutalom jár, mely különleges helyről érkezik.

Minden nagy amerikai sporteseményhez hozzátartozik, hogy a bajnokok a trófea és az elismerés mellett már-már ormótlanul nagy, kismillió gyémánttal kivert bajnoki gyűrűket kapnak. Nincs ez másképp az amerikaifoci esetében sem.

A 2023-as Super Bowl-t megnyerő Kansas City Chiefs játékosai ilyen gyűrűt kaptak (Kép: Jamie Squire/Getty Images)

A 2023-as Super Bowl-t megnyerő Kansas City Chiefs játékosai ilyen gyűrűt kaptak (Kép: Jamie Squire/Getty Images)

Ez a szokás a magyar idő szerint február 12-én zajló Super Bowl végével íródik tovább, azonban most mindkét csapat tagjai értékes gyűrűkkel gazdagodhatnak. A győztes alakulat természetesen az egyedi bajnoki gyűrűket kapja majd kézhez valamikor, a veszteseknek azonban az M&M’s fogja szállítani az ékszert.

A “kényelem gyűrűjének” is nevezett alkotás az édességgyártó USA-ban kapható, mogyoróvajas ízű nasijának reklámja is. Készítéséhez ugyanis mogyoróvajat használtak, melyből magas hőmérsékleten és nyomáson mesterséges gyémántot készítettek.

Ez nem humbug, tényleg lehetséges az ilyesmi: gyémánt születéséhez ugyanis csak szén és megfelelő körülmények kellenek, a mogyoróvaj pedig tartalmaz szenet. Már csak a 3000 Celsius-fokos hőmérséklet és a több mint 55 ezer baros nyomás kellett, de ezt is megteremtették.

Az M&M's gyémántjaiból készült gyűrű (Kép: Mars, Inc.)

Az M&M’s gyémántjaiból készült gyűrű (Kép: Mars, Inc.)

A kész gyémántokat ezt követően ugyanúgy formálták, mint az igaziakat. Elkészültük után 14 karátos aranygyűrűbe foglalták őket, mely az M&M’s figuráját és a “majdnem bajnokok” feliratot is tartalmazza. A gyűrű teteje levehető, benne pedig egy amerikaifoci-stadion található, melynek közepén pont elfér egy szem mogyoróvajas édesség.

Forrás: Mars Inc.
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images