Style Fehér Patrik 2024. 02. 10.

Rövidesen kapható az átlátszó, levegő nélküli kosárlabda

Sosem kell felfújni, és részben át is lehet látni a Wilson által hosszasan fejlesztett kosárlabdán, mely végre megérett a piaci bevezetésre.

Közel egy éve mutattuk meg nektek, hogy a Wilson sportszergyártó egy különleges, levegő nélküli kosárlabdán dolgozik. Akkor még nyíltan kimondták, hogy az eredmény nem tökéletes, mára azonban sokat fejlődött a játékszer.

A kosárlabda új nevet is kapott – Wilson Airless Gen1 -, és készen áll a játékra. Olyannyira, hogy február 16-ától a márka hivatalos oldaláról meg is rendelhető a 3D-nyomtatással készült, a fekete mellett immár barna és fehér színekben is kapható golyó 2500 dollárért (900 ezer forintért).

A Wilson közleménye szerint már a prototípus is biztatóan teljesített, azonban finomhangolták a terméket, hogy egyszerűbb legyen gyártani. Továbbfejlesztették a rácskialakítást, valamint a nyomtatott részek belseje is csöves, így gyorsabb a készítés.

A levegőmentes labda viselkedésében is közelebb került a hagyományos kosárlabdához. Méretében, tömegében és már pattogásában is majdnem hozza a bajnokságokban használt labdák számait. Igaz, ott van a majdnem szócska: emiatt ugyan nem alkalmas még hivatalos mérkőzések meccslabdájának, de utcai kosarazásokhoz simán megfelelő lehet.

Valószínűleg azonban nem ez lesz a sorsa a 2500 dolláros labdának. Habár játékra készült, minden bizonnyal inkább kosárfanatikus gyűjtők otthonában pihen majd meg az Airless Gen1.

Forrás: Wilson Sporting Goods Co.