Style Erdős Norbert 2024. 02. 19.

Donald Trump arany cipőket árul, néhány óra alatt mindet megvették

A botrányos exelnök elindított egy weboldalt, ahol 400 dolláros, arany sportcipőket és parfümöt árul. A lábbelik 24 óra alatt elfogytak.

Az Egyesült Államok egykori elnöke szombaton a philadelphiai Sneaker Conon (sportcipőbörze) jelent meg, hogy bejelentse, sportcipőbizniszbe kezd, saját nevével fémjelzett, visszafogottnak egyáltalán nem mondható kollekcióval.

A politikus viszonylag rövid beszédét tartott a színpadon, ahol új webshopjának, a GetTrumpSneakers.com-nak az URL-je, valamint egy QR-kód szerepelt a hirdetőtáblákon. A weboldal aznap indult, hogy kiállt vele a nagyközönség elé, és bő 24 óra alatt az arany színekben pompázó, ezerdarabos szériában készült, 400 dolláros (144 ezer forint) cipő összes példánya elkelt.

Donald Trump aranycipőket kezdett árulni, néhány óra alatt mindent megvették

Egyébként nem csoda, hogy hatalmas volt az érdeklődés a cipőre, hiszen tíz véletlenszerű darabot maga az exelnök dedikált, szóval sneakergyűjtői körökben egy ilyen cipőnek bizony óriási értéke lesz, ha nem adnak ki belőle több sorozatot.

De Trump gondolt azokra is, akik nem engedhetnek meg maguknak egy 400 dolláros lépőt: a webshopban már elő lehet rendelni a 200 dolláros (72 ezer forint) piros és fehér változatokat is, amelyeknek a kiszállítását augusztusban kezdi meg az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke mögött álló, a cipők készítésével és értékesítésével foglalkozó vállalat. Ezeken a cipőkön egyébként megjelenik a 45-ös, amely a már említett elnöki sorszámra utal.

Ja, és van még két parfüm is, Trump kedvenc illataival, ezeket 100 dolláros áron (36 ezer forint) lehet előrendelni.

Donald Trump aranycipőket kezdett árulni, néhány óra alatt mindent megvették

Aki látta az élő cipőbemutatót, az úgy érezhette magát mint egy elnökválasztási kampányon, mert Trump ugyanarra a zenére vonult be, amelyre a választások előtt is,  Lee Greenwoodtól a “God Bless the USA”-ra.

 

“Már régóta szerettem volna ezt meglépni. Van néhány hihetetlen emberem, akik régóta velem dolgoznak, és ezt együtt találtuk ki már 12-13 ével ezelőtt”

– mondta Donald Trump a philadelphiai Sneaker Conon.

Donald Trump aranycipőket kezdett árulni, néhány óra alatt mindent megvették

Forrás: Gizmodo
Kép(ek) forrása: Getty Images