Style Fehér Patrik 2024. 03. 11.

Fémből készül, mégis összenyomható ez a kulacs

Napjaink egyik problémájára kínál megoldást egy osztrák cég spéci kulacsa. Nem kell hozzá szupererő, mégis egy kézzel összenyomható a titánpalack.

Négy évig dolgozott a tudomány és az ipar szakértőivel a KEEGO nevű bécsi startup, mielőtt előrukkoltak egyedi sportkulacsukkal. A palack különlegessége, hogy

elasztikus titánból készül,

azaz összenyomható, így az utolsó cseppig a szájba spriccelhető a tartalma. Emellett ráadásul könnyű is a 750 ml-es kulacs, mindössze 86 grammot nyom.

Fémből készül, mégis összenyomható ez a kulacs

Talán meg sem mondanánk a puha tapintású, újrahasznosított műanyagból (BPA-mentes polipropilénből) készült kulacsról, hogy titánból van, belsejébe pillantva azonban egyértelművé válik a helyzet. Az osztrák gyártó szerette volna egyesíteni a hagyományos műanyag palackok minden előnyét a fém nyújtotta higiéniával és tartóssággal. Ez maximálisan össze is jött, ráadásul amiatt sem kell aggódni, hogy mikroműanyag jut a kulacsból a szervezetünkbe, ugyanis a víz csak a fémmel érintkezik.

Fémből készül, mégis összenyomható ez a kulacs

A fémkulacsokra gyakran jellemző, hogy furcsa íze lesz a bennük tárolt folyadékoknak. A KEEGO válasza erre az, hogy náluk ez nincs így: kiváló minőségű titánjuk abszolút íztelen, tartós és szennyeződéstaszító, emellett korrózióálló is.

Fémből készül, mégis összenyomható ez a kulacs

A palack 40 euróért (kb. 16 ezer forintért) kapható, ha pedig már azon gondolkozol, hova raknád a bringádon, ezt érdemes csekkolnod:

Forrás: KEEGO