Style Baka Gábor 2024. 03. 12.

Előzenekart keres a legnagyobb magyar rockbanda

Pályázatban keresnek a Tankcsapda júniusi budapesti koncertjére előzenekart – az élő elődöntőkön komoly zsűri választja majd ki a legjobbakat.

„Légy a Tankcsapda előzenekara!” címmel indít zenekari pályázatot a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál.

A verseny győztese 2024. június 29-én a 35 éves Tankcsapda első budapesti nagykoncertje előtt lép fel a motoros, zenei és családi fesztivál nagyszínpadán a Műegyetem rakparton. A nagyszínpados koncertre pályázó zenekarok április 7-ig jelentkezhetnek a versenyre. A győztes a Tankcsapda előzenekaraként olyan népszerű zenészek és zenekarok mellett léphet fel a Budapest Open Road Days 2024-en, mint Tátrai Tibusz és szupergrupja, a Godfater, Little G Weevil, a Mystery Gang, Takács Vilkó vagy az AK26.

A pályázat zsűrijét a Tankcsapda zenekar, Takács Vilkó (Ganxsta Zolee és a Kartel, Dos Diavolos), Giaj (AK26), Cselőtei László, a Hammerworld alapító-főszerkesztője és Hankó Ákos, a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál főszervezője alkotja.

Előzenekart keres a legnagyobb magyar rockbanda

A szakmai zsűri által a hat legjobbnak ítélt jelentkező zenekar közül az élő elődöntők során választják ki a győztest, amely a Tankcsapda előzenekara lesz a Budapest Open Road Days 2024 fesztiválon. Az élő elődöntőkre 2024. április 20-án, a Harley-Davidson Budapest Szezonnyitón, illetve 2024. május 23-án, az Open Road Tour 2024 nyitónapján kerül sor. Mindkét eseményen 3-3 döntős zenekar lép fel a több száz fős közönség, valamint a zsűri előtt.

A nagyszínpados fellépésre pályázó zenekarok 2024. április 7-ig küldhetik be nevezési anyagukat a Tankcsapda előzenekar menüpont alatt. A szakmai zsűri döntését 2024. április 11-én hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Ami a fesztivált illeti, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros rendezvényen a zene mellett a motoroké a főszerep. A motorozás rajongóit összefogó közösség, a fesztiválon összesen 13 programhelyszínnel és 4 zenei színpaddal várják a fesztiválozókat június 27–29. között Budapesten, a Műegyetem rakparton.

Előzenekart keres a legnagyobb magyar rockbanda

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images