Style Fehér Patrik 2024. 03. 14.

Komoly dicséretet kapott külföldről a Sziget fesztivál

Európa legjobb zenei fesztiváljai közé választotta a Szigetet egy világhírű utazási magazin. Az augusztusi buli nem csak a mérete miatt megkerülhetetlen tényező a fesztiválok között.

Már csak néhány hónap, és újra beindul a fesztiválszezon. A nyár ebből a szempontból nagyon jól tervezhető, a legnagyobb fellépőket már mindenki bejelentette. De melyikre lenne érdemes bérletet váltani?

A világhírű utazási magazin, a TimeOut abból a szempontból is megvizsgálta a helyzetet, hogy egy fesztiválozónak a bulikon kívül miben lehet még része az adott helyszínen. A félreértések elkerülése végett nem arról van szó, hogy nem számít, milyen maga a fesztivál, természetesen ez is rengeteget nyomott a latba a lista összeállításakor.

Végül 19 európai fesztivál kapta meg a legjobbaknak járó jelzőt. A listára felkerült a Sziget is, melynél leginkább azt emelték ki, hogy rengeteg különféle zenei stílus fér el és meg egymás mellett a Duna közepén lévő földdarabon, melyet mi Óbudai/Hajógyári-szigetnek nevezünk. A kb. 60 színpadon fellépő több ezer előadó között rendszeresen megtalálni a világ legnagyobb neveit, ráadásul – mint írják – évről évre egyre jobb és nagyobb a parti. Kiemelték pl. a bulihajók intézményét, de a vidámparki játékok és a pihenést előtérbe helyező chilldómok is elnyerték a tetszésüket. Mindezek mellett pedig természetesen ott vannak Budapest látnivalói is.

6 fotó megtekintése

A listán olyan híres fesztiválok is szerepelnek még, mint az angliai Glastonbury, a belga Tomorrowland vagy az újvidéki Exit, azonban nincs rajta pl. a németországi Rock am Ring, vagy a Balaton Sound, mely tóparti helyszínét tekintve is látványosnak mondható, emellett pedig az elektronikus zenei világ egyik megkerülhetetlen porondjává vált az elmúlt évek során.

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Sziget