Style Fehér Patrik 2024. 03. 17.

Igazi whiskyritkaságot készített két luxusmárka

Összefogott a luxusautókat gyártó Bentley és a The Macallan, az eredmény pedig egy annyira szép köntösbe öltöztetett whisky, amit sokáig csak nézeget egy jó érzésű vásárló.

Rossz dolog nem sülhet ki két akkora név összefogásából, mint a luxusautóiról ismert Bentley és a skót whisky-k királya, a The Macallan. A partnerkapcsolat közös gyermekéről a minap tettek bejelentést a felek: megszületett a The Macallan Horizon.

9 fotó megtekintése

Mindenféle háttértudás nélkül, már első ránézésre megállapítható, hogy az ital nem hétköznapi darab. Már abból a szempontból is formabontó a csomagolás, hogy az üveg vízszintes kiterjedése nagyobb, mint a függőleges. Természetesen nem egy feldőlt palackról van szó, ez így áll jól.

Igazi whiskyritkaságot készített két luxusmárka

A külső a Bentley terméke, akik mindent latba vetettek, ami luxusautóikat is jellemzi. A csavart mintázat mellett figyelembe vették az idén 200. születésnapját ünneplő főzde hat pillérjét, melyre munkájukat alapozzák. Emiatt hatféle anyagból is készült a csomagolás: az üveg körül alumínium, bőr, az előző főzde bontásából nyert réz, a hordókból nyert tölgyfa és a Bentley-k belterében is használt diófa is található.

A The Macallan hat pillére

– az 1543-as adományozású Macallan-birtokon zajlik a munka

– kis méretű réz lepárlótartályokban készül az ital

– kimagasló minőségű tölgyhordókat használnak

– a spanyolországi Jerezből érkező sherrys bor, mellyel a hordókat kezelik elő

– az elkészült whisky természetes színe

– mesterségbeli kiválóság

A csomagolás kitöltéséhez a The Macallan egy 46,6 százalék alkoholtartalmú single malt whiskyt választott. A sötét mahagóniszínű folyadék illata elsőre a szilvát, a meggyet, a friss bőrt és a fűszereket juttathatják az ember eszébe. Íze, ahogy a főzde fogalmaz, “csodásan gazdag”: melaszos-törökmézes jegyeket lehet érezni benne némi gyömbér és ananász társaságában, melyeket vaníliás-vajkaramellás és csokis-brazildiós lecsengés követ.

Igazi whiskyritkaságot készített két luxusmárka

A 700 ml-es palackot legnagyobb eséllyel magánál a készítőnél lehet beszerezni, amíg el nem kapkodják a gyűjtők. Ára 43 ezer font, átszámítva közel 20 millió forint.

Forrás: Bentley Motors