Style Fehér Patrik 2024. 07. 15.

Félmilliós telefont kapnak az olimpikonok

Nem viccel az olimpia hivatalos partnereként a Samsung: frissen megjelent telefonjukból 17 ezret osztanak szét a sportolóknak, papíron mindenkinek jutni fog a limitált kiadású készülékből.

A napokban mutatta meg a Samsung a nagyvilágnak legújabb készülékeit a fülhallgatóktól az okosórán át a telefonokig. Debütált a Galaxy Z Flip6 is, mely a dél-koreaiak kisebbik összecsukható telefonja.

Tekintettel arra, hogy a Samsung a nyári olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos partnere is, gondolhatnánk, hogy a párizsi események remek reklámfelületet jelenthetnek majd új kütyüjeiknek. A hagyományos reklámok mellett azonban igazi nehéztüzérséget is bevetnek azáltal, hogy 17 ezer Flip6-ot osztanak szét a sportolók között – ez azt jelenti, hogy elvileg mindenkinek jut majd mobil (10 500 olimpikonnal és 4400 paralimpiai résztvevővel számolva).

Félmilliós telefont kapnak az olimpikonok

A mobilok nem lesznek ugyanolyanok, mint a félmilliós indulóárú készülékek. A sárga telefonon feltűnik az olimpiai ötkarika és a paralimpia logója is, valamint spéci, bőrből készült tokot is kap. Emellett csupa olyan programot telepítettek előre, mely jól jöhet a sportolóknak. Található például a virtuális pénztárcában végtelen italautomatás zseton, melyet az olimpiai faluban lehet majd használni, de a párizsi tömegközlekedést is korlátlanul vehetik igénybe az előre telepített szolgáltatásoknak köszönhetően.

Félmilliós telefont kapnak az olimpikonok Félmilliós telefont kapnak az olimpikonok

A Samsung azt is kibulizta magának, hogy a sportolók immár szelfizhessenek az érmek átvétele után, ezt eddig a szabályok tiltották. Természetesen az összecsukható mobilokkal lehet majd csak fotót készíteni, a mesterséges intelligencia pedig kiválogatja a legjobb képeket, melyeket aztán a többiek egy dedikált alkalmazáson belül megnézhetnek, letölthetnek. Kapcsolatteremtési szempontból jól jöhet még nekik az élő fordítási funkció, mely párbeszédeket is érthető nyelvűre változtat, valamint a hívás közbeni tolmács, mely szintén ugyanezt teszi villámgyorsan, 16 nyelven.

Forrás: Samsung