Style Fehér Patrik 2024. 07. 10.

Kinyílt a Samsung kincsesládája, nézd mit rejt!

Egy halom újdonságról lerántotta a leplet a Samsung a mai párizsi bemutatóján. Új összecsukhatós telefonok, fülhallgatók, órák és egy vadiúj okoseszköz is debütált.

Szokásához híven egy Unpacked nevű eseményen „csomagolta ki”, jelentette be legújabb termékeit a Samsung a nagyközönségnek, ezúttal hetet Párizsban. Két telefon, két fülhallgató, két okosóra, és a legnagyobb figyelmet kapó okosgyűrű részletei következnek.

A Samsung hajlítható készülékei már a hatodik generációnál tartanak, és mint tavaly elődeik, idén is kéz a kézben érkezett a Z Fold6 és a Z Flip6. Mindkét telefon esetén elmondható, hogy kívülről az elődök finomhangolt verzióinak tekinthetőek, de azt azért érdemes hozzátenni, hogy ezek a Galaxy Z széria eddigi legvékonyabb és legkönnyebb okostelefonjai, miközben strapabíróak is.

Samsung Galaxy Z Flip6

Samsung Galaxy Z Flip6

A legnagyobb változások a borítás alatt történtek. A mobilokat mesterséges intelligenciával és az ehhez köthető alkalmazásokkal turbózták fel, éppúgy, mint januárban a Galaxy S24-et. Ezen felül új kameraszenzorok, a Flip6 esetében minden korábbinál több memória (12 GB RAM) és nagyobb akkumulátor (4000 mAh) is növelte a mobilok tudását. A nagyobb képernyős Fold6 emellett játékra is alkalmasabb lett a megnövelt méretű (1,6-szorosára növelt) párakamrának köszönhetően, mely a hőelvezetésben segít.

Samsung Galaxy Z Fold6

Samsung Galaxy Z Fold6

A Samsung a Galaxy Z Fold6 és Flip6 modellekkel szélesítette a felhasznált újrahasznosított anyagok skáláját, így először tartalmaznak újrahasznosított aranyat és rezet a korábban már bevetett kobalt, ritkaföldfémek, műanyagok, alumínium és üveg mellett.

A Samsung Galaxy Z Fold6 830 ezer forinttól, a Z Flip6 500 ezer forinttól érhető el, a részletes technikai paraméterekről itt és itt olvashatsz!

Ezekhez a mobilokhoz párosíthatóak a szintén most bemutatott Galaxy Buds3 széria vezeték nélküli fülhallgatói, a Buds3 és a Buds3 Pro. Beépített mikrofonjának köszönhetően egészen sok funkciót hangvezérléssel is elindíthatunk az akár a zsebben, táskában lévő mobilokon, miközben remek hangzásvilággal találkozunk.

A hangzás intelligensen optimalizálható, a Galaxy Buds fülhallgató viselési körülményeitől függően. A Buds3 sorozat mikrofonjai valós időben elemzik a kibocsátott hangokat és a külvilág zaját, hogy még minőségibb hangélményt biztosítsanak, és fokozzák az aktív zajszűrést az Adaptív EQ és a továbbfejlesztett Adaptív aktív zajszűrés segítségével. Zenehallgatás során a Galaxy Buds3 Pro folyamatosan gyűjti és azonosítja a környező hangokat, és automatikusan, kézi szabályozás nélkül beállítja az optimális zaj- és hangszintet az Adaptív aktív zajszűrés, a Szirénaérzékelés (Siren Detect) és a Hangfelismerés (Voice Detect) segítségével, mindezt a felhasználó kényelme érdekében.

Samsung Galaxy Buds3 Pro

Samsung Galaxy Buds3 Pro

Az apróság fejlettebbik, Pro verziójában továbbfejlesztett, kétirányú hangszóró és síkmembrános magashangszóró is található, valamint egy kettős erősítő, mely a tiszta hangélményért felel.

A Samsung Galaxy Buds3 70 ezer forinttól, a Buds3 Pro 100 ezer forinttól érhető el, a részletes technikai paraméterekről itt olvashatsz!

A mobilokkal természetesen összeköthetőek a frissen bemutatott okosórák, valamint az új okosgyűrű is. Kezdjük is utóbbival, a Galaxy Ringgel, mely gyakorlatilag egy olyan gyűrű, melybe az okosórákban már bizonyított, az emberi test különböző funkcióit monitorozó szenzorokat pakolták.

Kinyílt a Samsung kincsesládája, nézd mit rejt!

Mivel könnyebb, mint egy óra, talán többen is szívesen hordhatják, tömege mérettől (9 mérete van) függően 2,3-3 gramm. Képernyője nincs, feladata tényleg csak az egészségi adatok figyelése kicsi, kompakt formában. Aprósága ellenére strapabíró eszközről van szó, hiszen vízálló (10 atm-ig), valamint 5-ös fokozatú titánborítást is kapott.

Akkumulátora hét napot bír egy töltéssel, de egyelőre nem magyar ujjakon, ugyanis itthon még egy darabig nem lesz elérhető a gyűrű. Külföldön átszámítva 140-150 ezer forint körüli áron kínálják a Galaxy Ringet.

Nekünk egészségmonitorozásra egyelőre maradnak az órák, ebből két újjal is készült a Samsung. A Galaxy Watch7 már önmagában is csúcsterméknek tekinthető, de terveztek egyet a dél-koreaiak valamivel extrémebb körülmények közé is – ez lett a Galaxy Watch Ultra.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Samsung Galaxy Watch Ultra

Természetesen bővült a tudásuk a korábbiakhoz képest. Bekerült az alvásiapnoe-funkció, mely potenciálisan életmentő lehet, ahogy a Pulzuskövetés funkció is, mely valós időben méri a szívverést, és küld riasztást a rendellenesen magas vagy alacsony szívritmusról. A Szabálytalan szívritmust jelző (IHRN) funkció a pitvarfibrillációra (AFib) utaló szabálytalan szívritmusokat jelzi. A Galaxy Watch7 az első kétfrekvenciás GPS rendszerrel  rendelkező okosóra, amely még sűrű városi környezeten belül is pontosabban beméri a tartózkodási helyet.

Mindezt tudja az Ultra verzió is, mely extra tartós a 4-es fokozatú titánváznak és a vízállóságnak (10 atm) köszönhetően. Egészen extrém, 500 méteres tengerszint alatti mélységtől 9000 méteres magasságig üzembiztosan működik az eszköz, így a felhasználók szinte bárhol – természetes vizekben úszva vagy extrém környezetben kerékpározva – részesülhetnek a fejlett fitneszélményekben.

A Samsung Galaxy Watch7 130 ezer forinttól, a Watch Ultra 280 ezer forinttól érhető el, a részletes technikai paraméterekről itt és itt olvashatsz!

Forrás: Samsung