Style Erdős Norbert 2024. 08. 02.

Mostantól Európában is kapható a zseberőmű

A kínai Nubia két hete jelentette be, hogy július végén világszerte elérhetővé teszi a világ eddigi legerősebb okostelefonját, és nem hazudtak.

A játékra tervezett okostelefonok kiemelkedő teljesítményt igényelnek, és a Nubia Red Magic 9S Pro pontosan ezt nyújtja. Ezt a készüléket a világ legerősebb gamertelefonjaként emlegetik, és mostantól világszerte elérhető azokban az országokban, ahol a Nubia termékeit forgalmazzák. Így a Red Magic 9S Pro már Európában is kapható.

A bivalyerős telefon egyik fő vonzereje a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version chipkészlet, amely a csúcskategóriás lapka túlhúzott változata (3,4 GHz-re növelt CPU és 1 GHz-re növelt GPU). Ennek a chipkészletnek az alapváltozata található többek között a Samsung Galaxy S24 Ultrában vagy éppen az Asus ROG Phone 8 Próban, amely szintén egy gamertelefon.

Mostantól Európában is kapható a zseberőmű

Az optimális játékélmény érdekében a készülék 6,8 hüvelykes, 120 Hz frissítési gyakoriságú AMOLED kijelzőt kapott. A kijelző fényereje 1600 nit, ez nem extrém érték, hiszen ezt egy iPhone 15 vagy egy új Samsung Galaxy is tudja.

Mi az a nit?

A nit a fénysűrűség mértékegysége, vagyis a forrás által adott irányban kibocsátott fény mennyisége. Egyszerűbben fogalmazva: a nit azon fény mennyiségét jelzi, amely a képernyőről közvetlenül a szemünkbe jut. Ezért minél nagyobb a nit száma, annál világosabb a képernyő.

A telefonban található 6500 mAh-s, kétcellás akkumulátor jelentős szereppel bír abban, hogy sokáig tudjunk játszani a telefonon. A hátlapon egy 50 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott főkamera, egy 50 megapixeles, ultraszéles látószögű kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő kapott helyet, míg az előlapi kamera 16 megapixeles.

A gamertelefonok jelentős hőkibocsátása miatt a Nubia fejlett ICE 13.5 hűtési rendszert épített a készülékbe. Ez magában foglal egy 22 000 RPM-es ventilátort és hőelvezetőket, amelyek megakadályozzák a túlmelegedést a hosszú játékmenetek közben. A Red Magic 9S Pro Android 14 operációs rendszert futtat, erre épül a Nubia saját Redmagic OS 9.5 felhasználói felülete.

A telefon már megrendelhető a Nubia európai webshopjából:

  • az alapkivitel (12 GB RAM, 256 GB tárhely) ára 649 euró, ami körülbelül 258 ezer forintnak felel meg,
  • az erősebb konfigurációk 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel már 799 euróba, átszámítva 317 ezer forintba kerülnek.

Ezek az árak egy mai “csúcskategóriás” almás, Samsung vagy ASUS telefonhoz képest nevetségesnek tűnhetnek, de a Nubia egyelőre nem rendelkezik akkora presztízzsel, hogy a márkát meg kelljen fizetni.

Kép(ek) forrása: Nubia