Style Fehér Patrik 2024. 09. 06.

Világsztártól kaptak luxusórákat, most eladják őket

Napjaink egyik legkeresettebb karóráját kapták ajándékba Bruno Marstól egy banda tagjai, ám a személyre szabott luxuscikkek hamar eladósorba kerültek.

2018-ban, miután körbeturnézták a világot, Bruno Mars hét, egyedi Audemars Piguet Royal Oak luxusórával lepte meg kísérőzenekarát, a The Hooliganst. Habár akkoriban még nem volt olyan nagy a már-már őrületbe csapó órakereslet, mint napjainkban, nem lehettek olcsó darabok. Mind a nyolc óra egyedi darab volt: hátlapjukba a XXIVK és a Magic szavakat gravírozták, utalva az előadó albumának címére, emellett az automata szerkezet rotorjára minden bandatagnál (valamint menedzserüknél) felkerült aranyból a monogramja. Az átadás pillanatáról a világsztár is megemlékezett.

Az azóta eltelt években azonban a világ megváltozott. A pandémia sokaknak betette a kaput, a The Hooligans is feloszlott, és mint a Robb Report írja, többen is nehezebb anyagi helyzetbe kerültek. Ennek köszönhető, hogy a nyolcból négy ajándékóra is eladósorba került a különféle használt órás portálokon, illetve aukciósházaknál.

Habár az órák nyilvánvalóan használtak, és a személyre szabottság is lehet értékcsökkentő tényező, jól mutatja az ilyen luxuscikkek iránti igényt, hogy még így is 120-200 ezer dollárt (42 millió forintot) adtak az Audemars Piguet-kért.

Tudod, mi a különbség egy igazi luxusóra és egy hamisítvány között? Korábban megnéztük a NAV által lefoglalt bóvlikat:

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jeff Kravitz/FilmMagic - Getty Images