Style Erdős Norbert 2024. 09. 09.

Luxuslakásokat megszégyenítően fényűző az Airbus magángépe

Legalább 80 millió dollárba kerül, a gazdagok kiváltság az Airbus magángépe, mely mindent megad, hogy a fellegek között érezze magát az utas.

A KSH adatai alapján Magyarországon 2023-ban a nettó átlagkereset 427 700 forint volt, szóval ha egy átlagkeresettel rendelkező honfitársunk szeretne venni egy ilyen gépet, több mint 1500 évig kellene dolgoznia, hogy meg tudja vásárolni – ha közben semmi másra nem költene.

Az Airbus Corporate Jets és egy svájci charter-légitársaság a Comlux közösen alakította át ezt a magánrepülőt, hogy luxusotthont varázsoljanak az égboltra. A 786 négyzetméteres belső tér komplett hálószobával és három fürdőszobával rendelkezik. Ha úgy érzed, hogy ez nagyobb, mint jelenlegi otthonod, nem tévedsz!

Kattints a képre, és ámulj!

16 fotó megtekintése

Egy ilyen repülőgép fenntartása azonban nem olcsó mulatság: óránként 13 ezer dollárba (4,6 millió forint) kerül a bérlése. És ez még csak a kezdet – a működtetéshez pilótákat, személyzetet kell alkalmazni, fizetni kell az üzemanyagot, hangárt kell bérelni és gondoskodni a karbantartásról is.

Luxuslakásokat megszégyenítően fényűző az Airbus magángépe

A megrendelők természetesen személyre szabathatják saját gépüket, így szinte nincs két egyforma ebből a repülőből. Az alábbi videó nagyon részletesen bemutatja a fotókon is látható magángép egy másik változatát.

A képek 2023-ban készültek az ACJ TwoTwenty elnevezésű gépről, azóta lehetséges, hogy gazdát cserélt a repülő, ezért más a külső színezés, és az utastér is máshogy van berendezve. Az ára 80 millió dollár, átszámítva 28,3 milliárd forint.

Az ACJ TwoTwenty 12 órát tud repülni leszállás nélkül, és a fedélzeten napfényre sötétedő ablakok, széles sávú internetelérés, 55 colos, 4K-felbontású képernyők vannak, hogy a streaming is zökkenőmentes legyen. Egy 12 órás úton azért le lehet darálni akár egy teljes sorozatévadot.