Magic Fehér Patrik 2024. 04. 24.

Házhoz jön a repülő luxushotel

A Four Seasons hoteleiből megismert luxust a levegőben is lehet élvezni saját repülőiken, melyek most ráadásul oda repülnek, ahová azt a vendég szeretné.

Korábban már bemutattuk nektek, hogy a Four Seasons hotellánc a levegőben is terjeszkedésbe kezd: járataik annyira népszerűek, hogy már tavaly nyáron elkezdték 2025-re árulni a jegyeket.

Eddig úgy volt, hogy fix útvonalakon közlekedik a 48 üléses, belülről egy szálloda lobbijára emlékeztető Airbus A321NeoLR, melynek fedélzetén séf, borkóstolók, wellnessprogramok és wifi gondoskodik minden utazói igény kielégítéséről. A Four Seasons azonban bejelentette, hogy augusztus 4. és 26., illetve december 20. és 27. között

bérelhető magángépként is rendelkezésre áll a repülő hotel.

Marc Speichert, a cég ügyvezető alelnöke elmondta, több ilyen jellegű megkeresést is kaptak családoktól és baráti társaságoktól, akik együtt szerettek volna prémiumkörülmények között utazni vagy éppen ünnepelni, ezért nyitottak ebbe az irányba.

5 fotó megtekintése

Természetesen ez azt jelenti, hogy az utas döntheti el azt, melyik repülőtérről induljon és hova érkezzen a gép. Ebben csupán annyi limit van, hogy nem lehet 8-9 óránál (kb. 7400 kilométernél) nagyobb a távolság a két pont között, valamint olyan helyre nem repülnek, ahová egyébként sem repülhetnek, pl. a beutazási korlátozások miatt.

A szolgáltatás ára napi 115 ezer dollár (42,3 millió forint), de ennyi pénzt fizet az is, aki egyedül, vagy aki 47 társával bérli ki a gépet. Utóbbi esetben fejenként “csak” 881 ezer forintnyi összegbe kerül a luxusrepülés. Foglalást követően a Four Seasons csapata részletesen egyeztet a vendégekkel az indulást és az útiterveket illetően.

A vásárlóknak már tippeket is adtak, hogy milyen célokra lehet érdemes kibérelni a luxusgépet. Nyáron például ott az olimpia, ahová a sportrajongó gazdag haverokkal érdemes lehet kiruccanni személyesen is, míg a karácsonyi időszakban egy látványos vásárt lehetne célba venni a repülővel, felejthetetlenné téve az ünnepeket.

Forrás: Four Seasons