Life Fehér Patrik 2024. 04. 22.

A sportolók szülei tehetik izgalmasabbá az olimpiát

Az Egyesült Államokban mindent bevetnek a szórakoztatás kedvéért, ez a párizsi olimpia esetében sem lesz másképp. A közvetítésekbe bevonják az olimpikonok szüleit is, de nem épp szokványos módon.

Nyakunkon a párizsi olimpia, kevesebb mint 100 nap van már az ötkarikás játékokig. A francia főváros fokozott erővel készül a rájuk szegeződő figyelemre, de azok sem unatkoznak, akik az eseményeket közvetítik.

Az Egyesült Államokban az NBC közvetíti majd a sporteseményeket a tévénéző közönségnek, és igyekeznek ezt a lehető legszórakoztatóbbá tenni. Azt már korábban bejelentették, hogy az olimpiai stábjuk tagja lesz Snoop Dogg is, aki Kevin Hart humoristával együtt áll riporternek és kommentátornak. Nem lesz idegen ez a szerep a világhírű rapper számára, hiszen már a tokiói olimpia alatt is bevetették így, nagy sikerrel.

Itt azonban nem áll meg a tévétársaság. A Variety információi szerint legújabb tervük az, hogy az olimpikonok szüleit is bevonják a közvetítésekbe, mégpedig úgy, hogy

pulzusmérőt tesznek rájuk, így élőben lesz figyelhető, mennyire izgulnak gyermekeikért megmérettetés közben.

A pulzusmérő bevetése a sportközvetítésekben nem új dolog, többek között az autósportban és a kerékpárversenyeken is próbálkoztak ilyenekkel: volt, hogy magukat a versenyzőket szerelték fel ilyen eszközökkel, de volt, hogy a csapatfőnök állapotát lehetett így nyomon követni. A szülők bevonása sem friss dolog, ilyet akár a hazai futballközvetítéseknél is láthatott már a sportszerető közönség. A két dolog házasítása azonban tényleg újdonság.

Azzal kapcsolatban nincs információ, hogy mely sportágak esetében dobnák be ilyen formán a szülőket, de biztosan több alkalom nyílik majd erre július 26. és augusztus 11. között.

Kép(ek) forrása: VCG/VCG via Getty Images