Life Fehér Patrik 2024. 04. 09.

300 ezer óvszerrel készül Párizs az olimpiára

Minden részletre igyekeznek odafigyelni a párizsi ötkarikás játékok szervezői. Figyelmüket az sem kerüli el, mit csinálnak a sportolók az olimpiai faluban a versenyszámokon és az edzéseken kívül.

Sportolók visszaemlékezéseiből, ilyen-olyan félhivatalos forrásokból többször is hallhatta már a nagyközönség, milyen is az élet az olimpiai falvakban az egyes olimpiákon. Itt nem kizárólag a sporté és az alapos felkészülésé a főszerep: a játékok előrehaladtával napról napra egyre lazább a hangulat, mely az összejöveteleken és a bulikon is meglátszódik.

Egyáltalán nem ritka, hogy egyes nemzetek sportolói összeszűrik itt a levet, bár tény, hogy ebből a szempontból az előző olimpia kivétel volt. A 2021 nyarán tartott tokiói játékokon még bőven érvényben voltak a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések, nem volt keveredés sokszor még országon belül sem.

Párizsban azonban nem ez lesz a helyzet. Az olimpiai falu kapott egy klubot is, ösztökélve az ismerkedést, emellett

kiosztanak 300 ezer óvszert is.

Sportolóból 9 ezer érkezik Párizsba a játékokra, de a kísérőkkel is számolva 14 500-an osztoznak ekkora kondommennyiségen, azaz kb. 20 jut mindenkire. Az olimpia 17 napig tart majd, és egy aktus során általában egy óvszer kerül elő, azaz mondhatjuk, hogy nem aprózták el a dolgot a szervezők.

A Sky News a faluban megnézte azt is, hol használhatnak fel ennyi óvszert. A sportolók részére kialakított szobákban elhelyezett ágyak kerete ugyan kartonlapból készült, de teherbírásuk 250 kg, úgyhogy valószínűleg bírni fogják a gyűrődést.

Ami azt illeti, ez a 300 ezres szám nem is annyira durva. A 2016-os riói olimpiára 450 ezer kondommal készültek a szervezők, melyhez a sportolók ingyen juthattak hozzá az “Ünnepelj egy kondommal!” feliratú automatákból az olimpiai faluban.

Kép: Buda Mendes/Getty Images

Kép: Buda Mendes/Getty Images

Forrás: Sky News
Kép(ek) forrása: Getty Images