Style FIRSTCLASS 2024. 09. 30.

Magyarok készítették el a világ legdrágább díszpárnáját

A 70-es évek glamúrja és egy stílustanácsadó könyv inspirálta a világ legdrágább díszpárnáját, amelyet hintóval vagy limuzinnal szállítanak házhoz.

Különleges együttműködés keretében valósult meg a Millions & Billions kollekció, amelyet egyrészt az 1970-es évek glamúrja és világhírű stílusikonjai, valamint az olasz luxusvároskák, másrészt Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című könyve ihletett, és amelyet a MÜÜSKA dizájnbrand gyártott le.

A kollekció tervezője a mesterséges intelligencia segítségével alkotta meg a grafikákat, amelyeket májusban megjelent stílustanácsadó és etikettkönyvéből kölcsönzött. A kiadvány 80 fejezeten keresztül látja el az olvasót gyakorlati tippekkel az elegáns öltözködés, kifinomult lakberendezés, a gasztronómia és más életmódtémák terén, de nagy hangsúlyt fektet a jómodorra is az élet minden helyzetében.

11 fotó megtekintése

A gyönyörűen képszerkesztett kiadvány közel 300, akvarell stílusú, színpompás illusztrációjából válogatott a szerző, hogy mi kerüljön fel ezekből a matt, selyemfényű vagy metálos tapétákra és bársonytextíliákra. A kollekcióban jelenleg összesen 30-féle tapéta érhető el, öt színállásban (korall, rózsaszín, türkiz, lime-lila és szürke).

Magyarok készítették el a világ legdrágább díszpárnáját

A tapétarendben egyaránt helyet kaptak bonyolult, figurális motívumok és egyszerű, geometrikus minták is a teljesen egyszínű, ámde árnyalatukban és textúrájukban tökéletesen passzoló papírtapéták mellett. A kollekció másik hangsúlyos termékcsoportja a díszpárnák, amelyeknek bársony előnézetét vagy egyetlen, a könyvből kiemelt nagy grafika uralja, vagy a tapéták mintái köszönnek vissza a színes bojtokkal dekorált darabokon.

Magyarok készítették el a világ legdrágább díszpárnáját

A díszpárnák személyre szabhatóak az által, hogy a megrendelő belehímeztetheti aranyszínű fonallal a saját vagy a megajándékozott monogramját a párna hátoldalára. Ezt az opciót lehet kérni 40%-ban valódi, 24 karátos aranyat tartalmazó fonallal is, amelyet az 1582-ben alapított Piana Clerico piemonti fonalmanufaktúra gyárt.

Magyarok készítették el a világ legdrágább díszpárnáját

Így a magyar libatollal és -pehellyel töltött díszpárna a több mint 10 ezer eurós (3,9 millió forintos) árával a világ jelenlegi legdrágább díszpárnájának tekinthető. Ennek megfelelően a szállítás módja is egészen különleges: a megrendelő kérése alapján lovashintó, oldtimer vagy limuzin kézbesíti díszdobozban a párnát a megadott címre.

Forrás: MÜÜSKA Design